29
ТРА
2018

Зак Снайдер планує екранізувати «Джерело» Айн Ренд

Режисер фільмів «Хранителі» і «Бетмен проти Супермена» підібрав собі наступний проект.

На закритій соціальній платформі Vevo постановник Зак Снайдер розповів прихильнику, режисерське крісло якого проекту він збирається зайняти в найближчому майбутньому. За його власними словами, в найближчому майбутньому він має намір екранізувати роман Айн Ренд «Джерело».
Раніше повідомлялося, що після «Ліги справедливості» Снайдер почне роботу над військовою картиною «Остання фотографія». Тепер же якщо режисер дійсно збирається перейти на адаптацію Ренд, то доля проекту виявилася під питанням.


Зак Снайдер на зйомках фільму «Ліга справедливості»

«Джерело» вперше з'явився на прилавках книжкових магазинів в 1943 році і став першим великим літературним успіхом Ренд. Спочатку критики погано прийняли твір, але в наступні роки роман став бестселером. Поряд з романом «Атлант розправив плечі» «Джерело» входить до числа найвідоміших творів американської літератури.

Роман розповідає про талановитого архітектора Говарда Рорка - переконаного індивідуаліста, чия місія - творити і перетворювати світ. Він прагне покінчити з класичним дизайном будівель і окрилений ідеями нових рішень. На жаль, проекти його авангардних будинків суспільство не приймає, замовники вимагають традиційних рішень. Рорк відстоює свободу творчої особистості, відмовляється йти на компроміси і відступати від власних життєвих і професійних стандартів.

У 1949-му вийшла перша екранізація роману. Сценарій адаптації написала сама Ренд, а головну роль в картині виконав Гері Купер.

Будь-які виробничі подробиці проекту поки відсутні. Варто припустити, що екранізацію спродюсує Дебора Снайдер.

Снайдер і його продюсерська компанія Cruel & Unusual Films давно і щільно співпрацюють з Warner, разом з якою режисер зняв всі свої фільми, за винятком «Світанку мерців». Можливо, студія підтримає новий проект постановника.

 
Джерло: deadline.com
Преклад: kinobox.in.ua
 
#####