28
КВІ
2015

Німецькі кінотеатри бойкотують других «Месників»

Німецькі кінотеатри бойкотують других «Месників»

686 екранів 193 невеликих міст в Німеччині (кількість жителів у кожному не перевищує 50 000 осіб) виявилися без «Ери Альтрона». Місцеві кінотеатри відмовилися показувати фільм, мотивуючи це тим, що студія Disney підняла відсоток від зборів.
 
«Месники: Ера Альтрона»

Зазвичай студія забирала 47,7% від продажів квитків на свої фільми, але у випадку «Месників 2» Disney вимагає платити 53%. Більше того, студія урізала витрати на рекламу і не збирається надавати кредит на покупку 3D-окулярів.

Представники адвокатської компанії IG Nord передають думку власників кінотеатрів, які вважають, що з підвищенням цін багато залів можуть просто закритися.

 
«Месники: Ера Альтрона»

На півночі Німеччини до протесту приєдналися 100 кінотеатрів. Поступово їх кількість збільшувалася. Кінотеатри у великих містах були б раді підтримати колег, але пов'язані контрактами.

Індустрія кінопрокату в Німеччині останнім часом відчуває колосальний тиск. Необхідні вливання в маркетинг обходяться дорого, а переробка кінотеатрів під вимоги сучасних стандартів і зовсім коштує величезних грошей. Зокрема, за останні роки для переобладнання залів цифровими проекторами було витрачено 3,4 мільярда євро. Ці витрати дозволяють прокатникам економити на друку копій, однак вкладатися в модернізацію залів студії, природно, не хочуть.

 
«Месники: Ера Альтрона»

Варіант з бойкотуванням кіно вже якщо не увійшов в норму, то як мінімум стає досить поширеним. Пам'ятна відмова мережі британських кінотеатрів показувати «Алісу в Країні чудес», а в Німеччині в 2003 році 200 кінотеатрів відмовилися показувати «Халка», коли студія Universal спробувала підняти відсоток.
 
«Месники: Ера Альтрона»

Disney, зрозуміло, ситуацію не коментує. Але попереду грудень і «Зоряні війни: Пробудження сили» - фільм, який може стати найкасовішим не тільки за 2015 рік, а й за останнє десятиліття. Будемо сподіватися, що студія і німецькі кінотеатри знайдуть спільну мову хоча б до кінця року, а то якось шкода кіноманів Німеччини.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####