29
ЧЕР
2018

Сценаристи «Тихого місця» адаптують розповідь Стівена Кінга

Студія Fox планує перенести на великий екран твір класика жанру жахів.

Браян Вудс і Скотт Бек, що працювали над хоррором Джона Красінскі «Тихе місце», напишуть сценарій адаптації короткого оповідання Стівена Кінга «І прийшов Бука» («The Boogeyman») для студії Fox. Кінокомпанія 21 Laps спродюсує екранізацію.


Фото: Stephen King Wiki

Розповідь «І прийшов Бука» був вперше опублікований в березні 1973 року в журналі Cavalier, а в 1978 році увійшов до збірки Кінга «Нічна зміна». Оповідання ведеться від імені містера Біллінгса, який приходить до психолога доктора Гарпера після смерті трьох малолітніх дітей.

Біллінгс вважає, що діти загинули від рук жахливого чудовиська - Буки, який мешкає в шафах і комірках. Лише після сеансу Біллінгс випадково виявляє, що ніякого доктора Гарпера немає, а в кабінеті його чекає монстр з маскою психолога в пазуристій лапі.

Режисери короткого метра люблять екранізувати цю розповідь. На основі «І прийшов Бука» випущено як мінімум сім різних короткометражок. Кінг з легкістю віддає права на адаптацію, намагаючись допомогти початківцям кінематографістам.

Проект Fox і 21 Laps - перша студійна екранізація оповідання, робота над якою почалася після гучного успіху «Воно» в 2017 році.

Після «Тихого місця», що став хітом прокату, Бек і Вудс самостійно написали і поставили хоррор Haunt і зараз зайняті на постпродакшені картини.

 
Джерело: deadline.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####