30
ЧЕР
2018

Сценарист «Соло» перепише п'ятого «Індіану Джонса»

Вихід продовження відклали на невизначений термін.

Студія Lucasfilm запросила Джона Кездана, який написав «Соло» разом з батьком, попрацювати над текстом п'ятого фільму серії «Індіана Джонс». Спочатку сценарій продовження написав Девід Кепп («Парк Юрського періоду»), але тепер Кездану належить повністю його переробити.


Кадр з фільму 
«Індіана Джонс і Королівство кришталевого черепа»

У зв'язку з заміною сценариста студії довелося зрушити реліз картини. Раніше повідомлялося, що «Індіана Джонс 5», який поки що не отримав офіційного підзаголовка, з'явиться в кінотеатрах 10 липня 2020 року, а зйомки картини повинні були стартувати в квітні 2019-го. Як повідомляють джерела, знайомі з виробництвом, Lucasfilm зрушує виробництво картини на кілька місяців, а то й на цілий рік. Нова дата початку робіт над фільмом поки не повідомляється.

Lucasfilm і Disney ніяк не прокоментували інформацію.

При цьому джерела уточнюють, що Стівен Спілберг і раніше займає режисерське крісло продовження, а Гаррісон Форд обов'язково знову приміряє знаковий капелюх в п'ятому фільмі. Проте на даний момент робочий графік Спілберга завантажений іншими проектами. Режисер зайнятий ремейком «Вестсайдської історії» і розробляє разом з Леонардо ДіКапріо біографічну картину про життя президента США Улісса Гранта. Один з цих проектів в підсумку може зайняти місце «Індіани Джонса 5».

Кепп, який працював над «Королівством кришталевого черепа», почав роботу над сценарієм п'ятого фільму в 2016 році. Причини заміни не розкриваються, але, ймовірно, разом з Джоном Кезданом студія планує залучити до роботи над продовженням Лоуренса Кездана, який написав в «У пошуках втраченого ковчега».

 
Джерело: variety.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####