13
ЛИП
2018

Режисер «Дев'ятого округу» зніме нового «Робокопа»

Фільм під назвою «Повернення Робокопа» (RoboCop Returns) розробляє студія MGM.

Ніл Бломкамп, відомий за фільмами «Дев'ятий округ», «Елізіум» і «Робот Чаппі», кілька років тому готувався до зйомок фільму серії «Чужий», проте студія цей проект згорнула. Проте Бломкамп докладе руку до іншої популярної франшизи. Він називає «Робокопа» одним з найважливіших фільмів для себе і вважає, що бойовик Пола Верховена сформував його як режисера.


Ніл Бломкамп на зйомках фільму «Робот Чаппі»

«Оригінал справив на мене глибоке враження, - говорить Бломкамп. - Я полюбив його ще в дитинстві, і він до цих пір залишається класикою фантастики ХХ століття. Справжній сенс фільму не лежить на поверхні. Сподіваюся, нам вдасться відтворити це в сиквелі. Таке у мене завдання. Все, що мені так подобалося в цьому фільмі, з часом нікуди не пішло. Консьюмеризм, матеріалізм, "рейганоміка", Америка на стероїдах - ось те, що я для себе зрозумів спочатку. Але ставши старшим, я відгукнувся на іншу тему фільму - пошук особистості. Коли у фільмі є людська складова, то хороша історія спрацює в будь-який період часу».

Про те, що франшизу перезапускатимуть, було відомо ще в січні цього року. Тоді повідомлялося, що сценарист оригінального «Робокопа» Едвард Ноймайєр працює над текстом продовження, яке проігнорує існування «Робокопа» з Юелем Кіннаманом.

В основі нового сценарію - текст, який написали автори фільму Пола Верховена Едвард Ноймайєр і Майкл Майнер ще в 1980-х, для запланованого сиквела. Однак існуючий «Робокоп 2» був знятий без залучення дуету сценаристів, їх імена значаться в титрах тільки в зв'язку з використанням придуманих ними персонажів.

Роботу Ноймайєра і Майнера поправив Джастін Б. Родс, який писав сценарій перезапуску «Термінатора» для Тіма Міллера.


Кадр з фільму 
«Робокоп»

«Робокоп» вийшов в 1987 році, коштував 13 млн доларів і зібрав в американському прокаті 53 млн доларів. Продовження зняти відразу не вдалося через страйк сценаристів 1988 року. Та й сам Верховен не дуже-то був зацікавлений в продовженнях. У підсумку «Робокоп 2» знімав Ірвін Кершнер, а Ноймайєр відправився робити з Верховеном «Зоряний десант».
 
Джерело: deadline.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####