16
ЛИП
2018

Хто адаптує другий роман автора «Марсіянина»?

Кріс Міллер і Філ Лорд ділять режисерське крісло екранізації.

Женева Робертсон-Дуорет, яка працювала над фільмами «Розкрадачка гробниць: Лара Крофт», «Капітан Марвел» і «Dungeons & Dragons», напише для Fox і New Regency сценарій адаптації роману Енді Вейра «Артеміда», повідомляє Deadline.

Філ Лорд і Кріс Міллер поставлять картину. Адітья Суд ( «Дедпул») і Саймон Кінберг («Лоґан: Росомаха») спродюсують проект.

Другий роман автора «Марсіянина» розповідає про місто під назвою Артеміда, першому і єдиному поселенні на Місяці. Головна героїня - Джасмін Башара на прізвисько Джаз - працює кур'єром і мріє накопичити достатньо грошей, щоб переїхати зі своєї невеликої халупи в пристойний район.

Можливість заробити підкидає місцевий багатій, для якого Джаз періодично доставляла контрабанду з Землі. Дівчина з радістю хапається за можливість все змінити, але справа швидко йде шкереберть, і вона виявляється в центрі масштабної змови. Тепер Джаз повинна проявити всі свої знання і вміння, щоб вийти переможцем.


Кадр з фільму 
«Марсіянин»

Дебютний роман Енді Вейра «Марсіянин», що вийшов в 2014 році, розійшовся тиражем понад 3 млн примірників. Екранізація, що вийшла в 2015 році, Рідлі Скотта отримала сім номінацій на премію «Оскар», включаючи «Найкращий фільм» і «Найкращий адаптований сценарій», і стала переможцем «Золотого глобуса» в номінації «Найкращий фільм (комедія або мюзикл)». Картина зібрала в прокаті 630 млн доларів при бюджеті всього в 108 мільйонів.

Точна дата прем'єри екранізації поки не повідомляється.

 
Джерело: deadline.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####