24
ЛИП
2018

Роман Стівена Кінга «Майже як "б'юїк"» стане фільмом

Голлівуд готує екранізацію ще одного твору класика жахів.

Продюсер Ашок Амрітрадж («Святі з Бундока») придбав права на повнометражну адаптацію роману Стівена Кінга «Майже як "б'юїк"» («From a Buick 8»). Вільям Брент Белл («Лялька») напише сценарій екранізації і поставить картину.


«From a Buick 8»

Роман Кінга, оригінальна назва якого автор запозичив з пісні Боба Ділана, з'явився на прилавках книжкових магазинів в 2002 році.

Дія книги розгортається в невеликому містечку Сталтері, штат Пенсільванія, де в гаражі місцевої поліції багато років зберігається загадковий темно-синій «Б'юїк Роудмастер». Звичайна, на перший погляд, машина приховує в собі безліч таємниць. Замість керма у неї більше колесо, акумулятор хоч і присутній, але ні до чого не підключений, дроти зі свічкою запаяні в кільця, а будь-які подряпини на кузові затягуються самі собою.

Коли через нещасного випадку з п'яним водієм гине місцевий поліцейський Керт Вілкокс, його син Нед починає своє розслідування. Поступово він приходить до висновку, що зі смертю якось пов'язаний зловісний «бюїк», всередині якого, на думку поліцейських, ховається портал в інший вимір.

У 1983 році Кінг вже звертався до теми зловісного авто з романом «Крістіна», екранізованим в тому ж році Джоном Карпентером.

Успіх «Воно» в 2017 році прискорив інтерес голлівудських студій до Стівена Кінга. На даний момент в розробці знаходяться відразу кілька проектів, заснованих на творах класика хоррору, включаючи «Спопеляючу поглядом», «Кладовище домашніх тварин», «Доктор Сон», «Довгу прогулянку» і «Храм з кісток».

 
Джерело: variety.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####