05
ТРА
2015

Кері Фукунага знайшов клоуна для фільму «Воно»

Кері Фукунага знайшов клоуна для фільму «Воно»

Ще в 2012-му студія прийняла рішення розділити «Воно» на дві частини. Роман Кінга, який вийшов в 1985 році, є не тільки бестселером, але й одним з найбільш об'ємних творів «короля жахів». Спроби екранізувати «Воно» робилися на початку 1990-х. Картина була знята для телебачення і, незважаючи на свій тригодинний хронометраж, не змогла розповісти про всі події книги.
 
Кадр з фільму «Воно» 1990 року

Дія «Воно» розгортається відразу в декількох часових пластах, а основним місцем дії служить місто Деррі. У 1958 році тут живуть і дружать семеро школярів, які називають себе «Клубом лузерів». Усіх їх переслідує таємнича злісна сила, що з'являється в різні обличчя, найчастішим з яких є клоун Пеннівайз - спочатку ввічливий і усміхнений, однак насправді злісний і кровожерливий.

 
Кадр з фільму «Воно» 1990 року

Як з'ясовується, Воно вже давно захопило Деррі і кожні кілька десятків років виповзає зі свого притулку, щоб втамувати спрагу крові і голод, а жертвами чудовиська стають в основному діти. Кошмар повертається в 1985 році, коли один з тих школярів, а нині бібліотекар Майкл Хенлон обдзвонює інших героїв, щоб повідомити їм про повернення Воно. Адже друзі присягнулися повернутися в Деррі, якщо монстр знову заявить про себе.
 
Кадр з фільму «Воно» 1990 року

Згідно з планом продюсерів перший фільм покаже історію підлітків, тоді як продовження зосередиться на дорослих героях.

Вілл Поултер, який отримав роль Пеннівайза, став відомий завдяки ролі Юстаса Скрабу у фентезі «Хроніки Нарнії: Підкорювач зорі». Через три роки Вілл знявся в комедії «Ми - Міллери», де з ним пов'язано не мало кумедних моментів, але свою темну сторону актор чудово показав у трилері «Той, що біжить лабіринтом». Нещодавно Поултер закінчив зйомки у вестерні Алехандро Гонсалеса Ньярріту «Поверненець».

 
Вілл Поултер у фільмі «Той, що біжить лабіринтом»

Студія і продюсери «Воно» спочатку підшукували старшого актора на роль Пеннівайза. У серіалі клоуна грав Тім Каррі, якому на момент зйомок було 44 роки. Проте побачивши фрагменти «Поверненця» на CinemaCon, Warner передумала і запропонувала роль Поултеру.
 
Тім Каррі в ролі Пеннівайза у фільмі «Воно» 1990 року

Зйомки дилогії «Воно» розпочнуться в червні.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####