17
СЕР
2018

Хто адаптує «Томмінокерів» Стівена Кінга?

Джеремі Слейтеру належить переробити роман «короля жахів» під формат повнометражного фільму.

Студія Universal підключила до роботи над екранізацією роману «Томмінокери» Стівена Кінга сценариста серіалу «Того, що виганяє диявола» Джеремі Слейтера, повідомляє Variety.


Фрагмент обкладинки роману «Томмінокери»

Джеймс Ван («Аквамен») і Рой Лі («Дзвінок») спродюсують проект. Разом з ними у виробництві бере участь Ларрі Санітскі, виконавчий продюсер однойменного міні-серіалу 1993 року.

За словами Санітскі, «Томіннокери» - алегорія залежності. У романі Кінг каже про загрозу атомної енергії, небезпеки масової істерії і безконтрольного технологічного розвитку.

Роман в трьох частинах «Томмінокери» з'явився на прилавках книжкових магазинів в 1987 році. Дія розвивається в містечку Хевен, штат Мен, де виявляється заритий космічний корабель. Розкопки інопланетного об'єкта призводять до нез'ясовних і незвичайних наслідків. Жителі міста починають перетворюватися в «Томмінокерів»: вони отримують надздібності, але стають надзвичайно імпульсивними і агресивними.

У 1993-му канал ABC випустив міні-серіал «Томмінокери», головні ролі в якому виконали Джиммі Смітс і Марг Хельгенбергер. Глядачі і критики прийняли серіал неоднозначно. Одні називали проект «найкращою екранізацією Кінга», тоді як інші потішалися над безглуздими спецефектами і дивною атмосферою.

У 2017 році екранізація «Воно» стала неймовірно успішною, заробивши в прокаті 700 млн доларів при бюджеті в 35 млн доларів. Це змусило студії знову звернути увагу на твори Кінга. У 2018-му на стрім-сервісі Hulu стартував «Касл-Рок». Майк Фленеган планує зайнятися постановкою картини «Доктор Сон», заснованої на продовженні «Сяйва», а поема «Храм з кісток» стане серіалом.

 
Джерело: variety.com
Перклад: kinobox.in.ua
 
#####