15
ТРА
2015

Кейт Бекінсейл повернеться до ролі вампіра в «Іншому світі 5»

Кейт Бекінсейл повернеться до ролі вампіра в «Іншому світі 5»

«Інший світ» побачив світ у 2003 році і поклав початок франшизі недорогих містичних трилерів. Кейт Бекінсейл грала вампіршу Селіну, яка щоночі бореться з ліканами (термін для слова «перевертень»), забезпечуючи перемогу своєму клану. Селіна підозрює, що у заклятих ворогів вампірів є таємний план, який зможе похитнути перевагу її родичів над ліканами.
 
Кадр з фільму «Інший світ»

Одного разу Селіна рятує життя молодій людині на ім'я Майкл Корвін (Скотт Спідман), не підозрюючи, що саме він виявиться головною ланкою в шестисотрічної битві вампірів і перевертнів.

Картина стала режисерським дебютом Лена Вайзмана. Фільм обійшовся Lakeshore Entertainment в 22 мільйони доларів, але при цьому виглядав досить привабливо, щоб зібрати в світі пристойну касу в 95,7 мільйона.

Зрозуміло, було продовження з назвою «Інший світ: Еволюція». Кейт Бекінсейл, стала дружиною Вайзмана, знову одягла облягаючий костюм Селіни, але повторити успіх першої частини вдалося насилу. При бюджеті, що збільшився вдвічі, картина заробила в світовому прокаті 111 мільйонів.

 
Кадр з фільму «Інший світ: Еволюція»

Третій фільм франшизи став приквелом і обійшовся без Бекінсейл. «Інший світ: Повстання ліканів» ставив Патрік Татопулос, а головну жіночу роль зіграла Рона Мітра. При цьому з оригінальних фільмів перейшли герої Майкла Шина і Білла Найі. Бюджет дещо зменшився і склав 35 мільйонів. Глядач розщедрився на 91 мільйон.
 
Третій фільм Кейт пропустила - у ньому знялася Рона Мітра

І, нарешті, четвертий фільм «Інший світ: Пробудження» вийшов у 2012-му. Селіна (повернулася в проект Кейт Бекінсейл) прокидається після криогенного сну в лабораторії і дізнається про існування дочки Єви, гібрида вампіра і лікана. Тепер їй належить захищати Єву від ліканів, навмисних використовувати її, щоб усунути свої недоліки. Фільм може похвалитися найбільшим бюджетом з усіх (70 мільйонів) і найбільшими зборами (160 мільйонів доларів).
 
Кадр з фільму «Інший світ: Пробудження»

П'яту частину ставитиме Анна Ферстер, права рука Роланда Еммеріха, яка очолювала другу знімальну групу багатьох фільмів режисера, а також працювала оператором його проектів «Анонім» і «Штурм Білого дому».

Призначення Ферстер збіглося з недавньою проханням Американського союзу захисту громадянських свобод (ACLU) про розслідування практики найму працівників у великих голлівудських студіях, телеканалах і агентствах. ACLU вважає, що в Голлівуді існує гендерна дискримінація по відношенню до режисерів: жінок свідомо не запрошують на ці позиції.

Корі Гудман («Пастир», «Останній мисливець на відьом») написав сценарій п'ятого фільму франшизи. Тео Джеймс зіграє головну чоловічу роль (актор вперше з'явився в четвертому «Іншому світі»).

 
Тео Джеймс у фільмі «Інший світ: Пробудження»

Кейт Бекінсейл цього літа можна буде побачити в комедії «Все як ти захочеш», а також у драмі «Обличчя ангела».

Зйомки «Іншого світу 5» пройдуть у Празі в жовтні.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####