19
ТРА
2015

Джордж Міллер обіцяє продовжити «Шаленого Макса»

Джордж Міллер обіцяє продовжити
«Шаленого Макса»

Прем'єрний уїк-енд «Макс» програв дівчатам з фільму «Ідеальний голос 2»: режисерський дебют Елізабет Бенкс зібрав на батьківщині 70,3 мільйонів доларів, тоді як картина Джорджа Міллера опинилася на другому місці зі зборами в 44,4 млн.

Втім, у світі ситуація трохи краща. «Шалений Макс 4» обходить «Ідеальний голос 2» з рахунком 109,4 проти 108,4. Відзначимо, що фільм Міллера став самим широким північноамериканським релізом з рейтингом R. 3702 кінотеатра показували бойовик з Шарліз Терон і Томом Гарді, а попереднього R-рекордсмена, еротичну драму «П'ятдесят відтінків сірого», показували в 3646 кінотеатрах.

 
Том Гарді і Джордж Міллер на зйомках

З останніх інтерв'ю Джорджа Міллера було зрозуміло, що він вже завершив роботу над сценарієм продовження «Дороги гніву», а третя історія існує у вигляді книги. На початку квітня Том Гарді в інтерв'ю журналу Esquire заявив, що у нього контракт на три фільми, якщо «Дорога» стане фаворитом критиків і запрацює хорошу суму в прокаті. Що ж, перший пункт вже здійснився, і залишилося почекати, як фільм пройде в світі.
 
Том Гарді повернеться, якщо «Дорога гніву» добре заробить

Проблема в тому, чи повернеться Шарліз Терон в образі воєначальника фуріозо. Актриса вже натякнула, що другий раз навряд чи зможе змусити себе пройти через такий важкий знімальний процес.
 
Шарліз Терон втомилася від першої частини, але, думаємо, її можна умовити

Поки студія Warner думає, чи запускати новий фільм про Макса в розробку, нас точно чекає ряд коміксів-приквелів «Дороги гніву». Там буде розказана історія Несмертного Джо. За версією Міллера, він військовий, який зумів побудувати культ завдяки своїм лідерським якостям. «Він був полковником на ім'я Джо Мур, всіх будував і врешті-решт зумів взяти контроль у свої руки і встановити культ», - каже режисер.

Історія Накса (Ніколас Холт) також отримає розвиток в коміксах-приквелах: «Ми простежимо за ним з самого дитинства, коли він ще зовсім дитиною потрапляє до Джо і з хлопчаки перетворюється на воїна. Це був один з перших написаних нами коміксів».

 
Ніколас Холт у ролі Накса у фільмі «Шалений Макс: Дорога гніву»

Єдиним персонажем, про який нічого не розповідається в коміксах, став сліпий гітарист в червоному, чия гітара ефектно випускає вогонь (і це не спецефект). Англійською його звуть Coma Doof Warrior (ми обмежимося сліпим гітаристом - так зрозуміліше), і Міллер обіцяє, що, ледве підвернеться випадок, він обов'язково напише про нього окремий комікс.
 
Грай, музикант: У сліпого гітариста похмура передісторія

«Мені хочеться розповісти, як сліпа людина зуміла вижити в такому світі. Як взагалі слабкі люди пережили апокаліпсис? Він вижив, бо був сліпий і жив глибоко в неосвітленій шахті, де відсутність зору практично стало для нього перевагою. І ось він сидить там, в шахті, харчується гризунами, п'є воду з дна морського, а коли ніхто не чує, грає на гітарі. Одного разу Несмертний Джо чує його музику і закликає хлопця до себе, щоб він став свого роду сурмачем, скликав людей на війну».

Так Міллер розповідає в інтерв'ю Fandango. Ще деякі деталі про сліпого гітариста видає австралійський музикант Іота, який зіграв цього божевільного персонажа. «Ми з Джорджем придумали для нього похмуру передісторію, - розповідає Іота. - Він був музикантом-вундеркіндом, в якого на очах обезголовили маму. Потім хлопчика виявив Несмертний Джо, причому він так і ходив скрізь з головою матері. Джо усиновив дитину, він продовжував грати і став його придворним музикантом».

 
Несмертний Джо отримає власний комікс

Ми жодного разу не бачимо гітариста крупним планом, але, за словами Іоти, його маска - це не що інше, як особа покійної матері, зняте з черепа. Історія похмура, факт.

Що насправді було з гітаристом і хто тут правий, покаже час. Персонаж вже встиг заробити культовий статус.

 
Джерело: kinopisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####