25
ЖОВ
2018

Франшизу «П'ятниця, 13-е» перезапускатимуть

Серед продюсерів нового фільму про Джейсона Вурхіза - баскетболіст Леброн Джеймс.

Кінокомпанія Леброна Джеймса SpringHill Entertainment і Vertigo Entertainment, яка продюсувала хоррор «Воно», займуться перезапуском слешеру «П'ятниця, 13-е». Оскільки сценарист оригінального хоррору про вбивцю в хокейній масці Віктор Міллер знову отримав права на свій фільм, він же, можливо, докладе руку до створення нової версії.


Кадр з фільму 
«Фредді проти Джейсона»

На сьогоднішній день проект знаходиться в зародковому стані, і у нього немає ні сценариста, ні режисера.

У 2017 році продюсери культового хоррору «П'ятниця, 13-е» подали в суд на сценариста фільму Віктора Міллера. Той, в свою чергу, намагався скористатися поправками до закону про права, що дозволяють автору повернути свої права після закінчення 35 років після виходу твору. Продюсери заявили, що автором ідеї є режисер Шон С. Каннінгем, а Міллер був лише найнятий для доопрацювання тексту, і його вимоги безпідставні.

Суд постановив, що Міллер діяв як незалежний підрядник, а не повноцінний співробітник продюсерської компанії, а тому права на персонажів «П'ятниці, 13-го» належать йому. Правда, із застереженням: тільки в межах США. За кордоном права на Джейсона залишилися у продюсерів оригіналу.

Зовсім недавно студія Paramount намагалася запустити «П'ятницю». Ставити фільм повинен був Брек Ейснер, але в підсумку Paramount закрила картину вже на стадії препродакшну, в лютому 2017-го. Вважалося, що до цього студію підштовхнули погані збори фільму «Дзвінки».

Тепер, коли «Хелловін» зібрав 77,5 млн доларів в прем'єрний вікенд, до класичних хоррорів знову прокинувся інтерес. Але з огляду на те, що у SpringHill Entertainment і Vertigo Entertainment договір зі студією Warner на право першої ночі, нова «П'ятниця», швидше за все, вийде на Warner.

Хоррор «П'ятниця, 13-е» вийшов в прокат в травні 1980 року. Знімав його Шон С. Каннінгем, який раніше працював з Весом Крейвеном над фільмом «Останній будинок зліва». Група підлітків приїжджає в заново відкритий табір біля Кришталевого озера і починає гинути один за іншим від руки маніяка. Стрічка з бюджетом в 550 000 доларів заробила в прокаті 59,8 млн доларів, з них 39,8 млн доларів тільки в США і Канаді. Потім було знято 11 продовжень, включаючи кросовер з франшизою «Кошмар на вулиці В'язів» - «Фредді проти Джейсона».

В останній раз Джейсон виходив на екрани в 2009 році у фільмі Маркуса Ніспела «П'ятниця, 13-е».

 
Джерело: variety.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####