02
ЛИС
2018

Рідлі Скотт почав роботу над продовженням «Гладіатора»

Сиквел розповість про сина героїні Конні Нільсен.

Рідлі Скотт і студія Paramount почали роботу над сиквелом «Гладіатора», повідомляє Deadline. Сценарій продовження напише Пітер Крейг («Місто злодіїв»). Скотт продюсує проект і планує зайняти режисерське крісло картини.


«Гладіатор»

«Гладіатор» розповідає про генерала Римської імперії Максимуса (Рассел Кроу). Прославлений воїн, він встає на шляху у властолюбного імператора Коммода (Хоакін Фенікс) і дивом залишається живий. Максимус виявляється на гладіаторській арені, де талант бійця швидко перетворює його на справжню зірку, і повертається в Рим, де виходить проти зрадника, який захопив владу в імперії.

У фіналі «Гладіатора» герой Кроу гине, але Скотт не планує його воскрешати, як припускав початковий сценарій сиквела, написаний після виходу картини. Замість цього героєм картини стане дорослий Люцій, син Люцілла (Конні Нільсен). Подвиг Максимуса надихнув хлопчика, і він вирішує піти по стопах великого воїна.

Прем'єра «Гладіатора» відбулася в 2000 році. Стрічка Скотта стала надзвичайно популярною, заробила в прокаті 457 млн ​​доларів і відродила жанр Пеплум. Картина отримала 11 номінацій на премію «Оскар» і здобула перемогу в п'яти категоріях, включаючи «Найкращий фільм» і «Найкращу чоловічу роль».

Зараз Скотт працює над фантастичним серіалом «Вихований вовками», зйомки якого пройдуть в Південній Африці. Крім цього, він подумує поставити для Disney картину про молодість Мерліна і екранізувати гостросюжетний комікс «Королева і країна».

 
Джерело: deadline.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####