05
ЛИС
2018

Режисер «Воно» екранізує «Машину часу»

Леонардо ДіКапріо спродюсує проект.

Андрес Мускетті, режисер хоррору «Воно», поставить для Warner Bros. і Paramount нову екранізацію фантастичного роману Герберта Веллса «Машина часу». Мускетті написав сценарій адаптації спільно з Барбарою Мускетті.


Кадр з фільму 
«Машина часу»

Барбара Мускетті також спродюсує проект у співпраці з Леонардо ДіКапріо і Дженніфер Девіссон.

«Машина часу», заснована на розповіді Веллса «Аргонавти в часі», з'явилася на прилавках книжкових магазинів в 1895 році. Книга розповідає про винахідника, який зібрав апарат для подорожей у часі і відправився в далеке майбутнє. Там він стикається з похмурою антиутопією, де науковий прогрес і соціальна нерівність призвели до деградації людства, яке розділилося на два види - безжальних морлоків і мирних елоїв.

Своїм романом Веллс заклав основу для нового напряму в науковій фантастиці - хронофантастика. Саме завдяки йому в жанрі з'явилися елементи подорожей у часі за допомогою спеціального апарату.

«Машину часу» вже кілька разів екранізували. Перший повнометражний фільм побачив світ в 1960 році. Саме там був вперше представлений дизайн машини часу, який згодом став класичним. У 2002-му вийшла нова версія, яку поставив праправнук Веллса, Саймон Веллс.

Крім «Машини часу», Мускетті планує зайняти режисерське крісло картини «Атака Титанів», заснованої на однойменній манзі Хадзіме Ісаями, і поставити для студії Sony новий «Роботех».

 
Джерело: deadline.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####