20
ТРА
2015

Фільм з Енн Гетевей став предметом судового розгляду

Фільм з Енн Гетевей став предметом
судового розгляду

Cтало відомо про проект Colossal іспанського постановника Начо Вігалондо, де Енн Гетевей повинна була грати жінку, дивним чином пов'язану з гігантським монстром, що руйнує Токіо. Обурилися власники прав на Годзіллу, оскільки тільки Годзіллі можна руйнувати Токіо.

Японська компанія Toho подала в суд на кінокомпанію Voltage Pictures, оскільки ще не знятий фільм «Colossal» явно натякає на присутність у ньому Годзілли. Принаймні так вважають японці. Американці свій фільм називають сумішшю «Годзілли» і «Бути Джоном Малковичем» або «Годзілли» і «Труднощів перекладу».
 
На фото: Енн Гетевей

Гетевей повинна зіграти звичайну жінку на ім'я Глорія. Їй доводиться нелегко: звільнена з роботи, вона розходиться зі своїм бойфрендом і вирішує виїхати з Нью-Йорка в рідне місто. По дорозі вона чує репортажі про те, як гігантський ящір знищує Токіо. Глорія розуміє, що якимось дивним чином пов'язана з цими подіями завдяки силі думки. Щоб запобігти подальшим руйнування, Глорії потрібно зрозуміти, чому її, здавалося б, несуттєве життя має настільки колосальний вплив на долю світу.

 
Тому що тільки Годзілла може руйнувати Токіо!

Позов, поданий в минулий вівторок в суд штату Каліфорнія, стверджує, що кінематографісти нахабним чином продюсeть, рекламують і продають фільм про Годзіллу, не заплативши за право використовувати чудовисько в своїх цілях.

Володарі прав спираються в тому числі і на інтерв'ю Вігалондо, який у серпні 2014 розповідав про своє сценарії так: «Це найдешевший у світі фільм про Годзіллу. Серйозне кіно, але притому настільки смішне за витратами, що ви обдурите». Режисерf в даному позові вказано одним з обвинувачених.

 
На фото Начо Вігалондо

Toho вважає, що Voltage навмисно використовує Годзіллу в продажах свого проекту, знаючи про популярність персонажа. Японська компанія також вказує, що глава Voltage Ніколь Картьє неодноразово подавав до суду через піратськt поширення копій своїх фільмів («Повелитель бурі» і «Далласький клуб покупців») в інтернеті.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####