19
ЛИС
2018

Двісті авторів зробили один ремейк «Шрека»

Перший трейлер обіцяє психоделічний досвід.

Проект «Шрек: Переказ» (Shrek Retold) - незвичайний експеримент, де 200 авторів спільними зусиллями зробили ремейк мультфільму «Шрек». Кожен взяв на себе певний фрагмент картини та переказав його в своєму унікальному стилі. Одержаний результат, якщо судити по трейлеру, виглядає цікаво.



«Шрек: Переказ» викликає в пам'яті проекти каналу Adult Swim. У невеликому ролику намішано різні стилі анімації, від професійного до дитячих малюнків олівцем на папері, і ігрові сцени, які також варіюються за якістю. Складно навіть уявити, як це буде виглядати в закінченому вигляді і довжиною в півтори години.

По духу ролик нагадує Star Wars Uncut, коли в 2009 році схожим чином в інтернеті зробили ремейк «Нової надії». Проект виявився надзвичайно популярним і через кілька років було випущено продовження - The Empire Strikes Back Uncut, фанатська версія п'ятого епізоду. Тільки тут, на відміну від «Зоряних воєн», автори спробували зробити «Шрека» якомога більше дивним.

Крім аматорського ремейка в розробці знаходиться і офіційний перезапуск картини про зеленого велетня. 6 листопада стало відомо, що студія Universal, разом з продюсером Крістофером Меледандрі, розпочала роботу над ремейками «Шрека» і «Кота в чоботях».

 
#####