20
ТРА
2015

Едвард Цвік отримав пропозицію зняти «Джека Річера 2»

Другого «Джека Річера» зніме
режисер «Останнього самурая»

Том Круз знову зустрінеться з режисером «Останнього самурая» Едвардом Цвіком на майданчику трилера «Джек Річер 2». Постановник першого фільму Крістофер МакКуоррі цього разу виступить тільки в якості виконавчого продюсера.

В основі трилера МакКуоррі - роман Лі Чайлда «Постріл» із серії про детектива Джека Річера. Незважаючи на те, що Том Круз кардинально відрізняється від персонажа (двометрового блондина) з книг, фільм МакКуоррі, знятий за 60 мільйонів доларів, заробив в світовому прокаті 218 мільйонів.
 
Том Круз у фільмі «Джек Річер»

Про участь Круза в сиквелі вже неодноразово говорилося, оскільки актор досить швидко дав згоду. Але режисер другого «Річера» був під питанням. МакКуоррі перемістився на інший проект (теж за участю Тома Круза) і зняв п'ятий фільм франшизи «Місія неможлива» з підзаголовком «Нація ізгоїв».

Сценарій «Джека Річера 2» написав Річард Венк, що працював над бойовиками «16 кварталів», «Механік» та «Праведник». За основу взято роман Чайлда «Ніколи не повертайся», виданий у вересні 2013 року. Тоді ж, наприкінці 2013-го стало відомо про підготовку сиквела.

 
Крістофер МакКуоррі і Том Круз на зйомках «Джека Річер»

У вісімнадцятій книзі про Річера Лі Чайлд відправляє свого героя в штат Вірджинія, де знаходиться військова частина, в якій Джек колись служив. Річер має намір запросити колишню співробітницю на вечерю, але прибуваючи в частину, виявляє, що вона арештована, а йому самому пред'явлені звинувачення у побитті людини. Крім того, Джек нібито є батьком якогось дитини. Оскільки ні те ні інше Річер не може пригадати, йому доведеться покопатися у власному минулому.
 
На фото: Едвард Цвік

Продюсери явно не вважають послідовність романів Лі Чайлда важливою, однак, як показує практика, почати кіно з першої книги із серії, ще не означає отримати франшизу (взяти, наприклад, «Знаряддя смерті: Місто кісток» або «Золотий компас»).

 
На зйомках «Останнього самурая»

У Едварда Цвіка є «Оскар» за продюсування «Закоханого Шекспіра», а останній його фільм, драма «Жертвуючи пішаком» про гросмейстера Бобі Фішера, досі не вийшов на екрани.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####