26
ТРА
2015

Кері Фукунага вибув з екранізації «Воно» Стівена Кінга

Кері Фукунага відмовився від зйомок
рімейка фільму «Воно»

Неприємна новина для тих, хто чекає екранізацію роману «Воно» Стівена Кінга. Режисер Кері Фукунага відмовився працювати над картиною, і виробництво зупинено. Коли воно відновиться, чи відновиться взагалі, поки не повідомляється.

Фукунага покинув проект за стандартною причиною - творчі розбіжності. Режисер «Справжнього детектива» так і не зміг довести студії New Line необхідність втілення свого бачення екранізації.
 
Фрагмент постера телеверсії «Воно» 1990 року

Нагадаємо, що «Воно» передбачалося випустити в двох частинах. Більш того, ще на початку травня проект значився на студії Warner, але нещодавно перейшов у відання її доньки New Line. За даними The Wrap, студія дала зелене світло першого фільму з бюджетом в 30 мільйонів доларів, але режисера не влаштовувало настільки скромне фінансування. Однією з причин розбрату стали локації: Фукунага наполягав на зйомках в Нью-Йорку, тоді як New Line всіма силами намагалася вибратися з дорогого міста в місце подешевше.

Ще однією проблемою, як повідомляють інсайдери, стала рекламна кампанія хоррора «Полтергейст», де на постерах красувалося зображення клоуна, а картина неважливо стартувала в прокаті. Втім, ми б мілини цей варіант як несуттєвий.

 
Кадр з фільму «Воно» 1990 року

Знімати «Воно» планували вже в червні, але поточний сценарій, який також писав Кері Фукунага, ніяк не вписувався у відведений бюджет. На одну з головних ролей Кері кликав Бена Мендельсона, але австралійський актор відмовився, оскільки йому чекають зйомки в антології «Зоряних воєн», фільмі під тимчасовою назвою «Ізгой». Відомо, що Мендельсон міг би знятися одночасно в двох фільмах, але New Line істотно знизила гонорар артиста, що і позначилося на ставленні Бена до проекту.

Як далі буде розвиватися доля «Воно», поки не відомо. New Line може найняти нового режисера, який зніме дешево і сердито, а може і замовити новий сценарій. Деякі інсайдери запевняють, що «Воно» мертво і подальших дій від студії годі й очікувати.

 
На фото: Кері Фукунага

Кері Фукунага був великим шанувальником «Воно» і вважав, що роман Кінга гідний епічної кіноверсії. Він збирався знімати два фільми. У першій частині показав би героїв підлітками, а в другій - дорослими людьми. На роль клоуна Пеннивайз недавно був затверджений британець Вілл Поултер, що теж говорило про незвичайний погляді режисера. Далі режисер зосередиться на міні-серіалі за романом Калеба Карра «Аліеніст».

Стівен Кінг в твіттері підводить підсумок: «Ремейк "Воно", може, мрець або зомбі, але у нас завжди є Тім Каррі. Він досі плаває десь у каналізації Деррі».

 
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####