27
ТРА
2015

Fox перезапустить «Лігу видатних джентльменів»

Кінокомпанія Fox готується до перезапуску фільму «Ліга видатних джентльменів»

Екранізація коміксу Алана Мура - «Ліга видатних джентльменів» отримає ще один шанс. Студія Fox оголосила про запуск виробництва перезапуску. Після фільму 2003 роки вже була спроба перетворити «Лігу» в телесеріал, але вона так нічим і не завершилася.
 
Кадр з фільму «Ліга видатних джентльменів»

За сюжетом фільму прославлений авантюрист Аллан Куотермейн (Шон Коннері) вступає в боротьбу з міжнародним терористом на прізвисько Фантом і за собою веде цілий загін примітних персонажів - капітана Немо (Насіруддін Шах), вампіршу Міну Харкер (Пета Уїлсон), людини-невидимку Рідні Скіннера (Тоні Каррен), таємного агента американського уряду Тома Сойєра (Шейн Bест), безсмертного Доріана Грея (Стюарт Таунсенд) і доктора Джекіла, час від часу перероджується в містера Хайда (Джейсон Флемінг).

Стівен Норрінгтон, який ставив фільм, на початку нульових був відомим режисером, що поклав початок франшизі «Блейд». Однак «Джентльмени» попсували Норінгтону стільки крові, що за 12 років, що минули після релізу, Стівен більше нічого не зняв.

 
Кадр з фільму «Ліга видатних джентльменів»

Для Шона Коннері фільм став останнім у його фільмографії. Шотландський актор пішов на пенсію під акомпанемент зневажливих рецензій. Відомо, що Коннері отримав солідний гонорар (17 мільйонів доларів), через який студія не змогла дозволити собі взяти більш відомих акторів на інші ролі.

Втім, причиною провалу стали аж ніяк не маловідомі артисти. Художник коміксу Кевін О'Нілл вважає, що картина не користувалася успіхом через зневажливого ставлення до вихідного матеріалу. Читаючи сценарій, Кевін не впізнавав персонажів, і він вважає, що Аллан Квотермейн в коміксах вийшов куди краще кіношного. Алан Мур спочатку скептично ставився до ідеї екранізації і намагався максимально дистанціюватися від проекту.

 
Кадр з фільму «Ліга видатних джентльменів»

Виробництво «Ліги» також було досить болісним заняттям. Шон Коннері постійно сварився з постановником і на питання «Де Норрінгтон?» Міг відповісти: «Перевірте в найближчій психушці».

Зараз студія Fox розшукує режисера, який стане біля керма перезапущена «Ліги видатних джентльменів». В основі знову опиниться комікс Алана Мура. Сам автор ніякого відношення до розробки мати не буде.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####