11
ЛЮТ
2019

Церемонія «Оскар» вперше за 30 років пройде без ведучого

Представники каналу ABC, який транслює «Оскар», офіційно підтвердили інформацію, що з'явилася раніше, що 91-а церемонія вручення найпрестижнішої кінонагороди пройде без участі ведучого.

5 грудня стало відомо, що ведучим «Оскарів» у цьому році стане комік Кевін Харт. Однак уже через кілька годин актор залишив цей пост через старі гомофобні твіти. Харт відмовився вибачатися, і 91-а церемонія втратила обличчя. Організатори почали пошук кандидата на заміну, але з наближенням церемонії стало зрозуміло: пост ведучого так і залишиться порожнім.



В рамках зустрічі Асоціації телевізійних критиків глава ABC Кері Берк зізналася, що відсутність ведучого спочатку хвилювало керівництво каналу. Однак тепер вони вважають, що неоднозначність, яка оточує майбутню церемонію останнім часом, тільки додала трансляції популярності.

«Як не парадоксально, але відсутність ясності з "Оскаром" змусило людей говорити про "Оскар", загадковість стала привабливою, - каже Берк. - Людям справді не все одно».

Останні кілька років рейтинг церемонії неухильно повзе вниз. У спробі привернути до нагороди глядача продюсери планували включити нову номінацію за найпопулярніший фільм, проте хвиля критики змусила їх відмовитися від цієї ідеї. Кілька великих проектів, проте, змогли потрапити в категорію «Найкращий фільм».

«Такого ще ні разу не було, щоб в номінації  "Найкращий фільм" було три фільми, що зібрали в прокаті більше 200 млн доларів, - продовжує президент ABC. - Мені здається, це приверне глядача, тому що номіновані великі популярні фільми».

На додаток до цього організатори щосили намагаються скоротити хронометраж трансляції. Так, в планах є відмова від не популярних технічних категорій на зразок «Найкращого звуку» і «Найкращого монтажу», які будуть оголошувати в мережі, поза прямого мовлення.

До цього «Оскари» лише одного разу пройшли без ведучого - на 61-й церемонії, що відбулася в 1989 році. Тоді нагородження почалося з музичного номера Роба Лоу, де він заспівав пісню «Proud Mary» разом з Білосніжкою. Ці 11 хвилин вважаються гіршим, що сталося з «Оскарами» за весь час існування премії.

91-а церемонія вручення премій Американської кіноакадемії пройде в ніч з 24 на 25 лютого.

 
Джерело: abcnews.go.comvariety.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####