12
ЛЮТ
2019

Робота над сиквелом «Всесвітньої війни Z» призупинена

«Всесвітня війна Z 2» в найближчому майбутньому не з'явиться в кінотеатрах. Paramount припинила роботу над продовженням, повідомляють джерела.

Причини не називаються, але передбачається, що рішення в першу чергу продиктовано високим бюджетом проекту. Продюсери планували витратити в районі 190 млн доларів, що абсолютно не влаштовувало студію.


Кадр з фільму 
«Всесвітня війна Z»

190 млн доларів - заявлений бюджет оригінальної «Всесвітньої війни Z», але джерела стверджують, що реальні витрати на виробництво картини склали 350 млн доларів.

Студія знала, що сиквел вимагатиме витрат, і довгий час на давала проекту зелене світло. У підсумку після запуску у виробництво двох продовжень успішнішої франшизи «Місія неможлива» Paramount вирішила прибрати стрічку про зомбі в довгий ящик.

Продовження «Всесвітньої війни Z» вже кілька років не може зрушити з мертвої точки. Виробництво першого фільму зіткнулося з численними проблемами: режисер Марк Форстер постійно конфліктував із зіркою стрічки Бредом Піттом; бюджет зріс майже в два рази; сценарій переписувався прямо на знімальному майданчику, а фінал був повністю перероблений. В результаті екранізація роману Макса Брукса заробила в прокаті 540 млн доларів, тяжко відбивши частину вкладених коштів.

Сиквел запустили у виробництво в 2013 році, і спочатку режисерське крісло повинен був зайняти Хуан Антоніо Байона, але в підсумку постановник перейшов до Universal, де зняв «Світ Юрського періоду 2». У серпні 2016-го Пітт спробував залучити до роботи над сиквелом Девіда Фінчера, але тоді переговори з ним зайшли в глухий кут.

Довгий час сиквел зомбі-трилера знаходився в підвішеному стані, і було незрозуміло, побачить він в кінцевому підсумку світло чи ні. У жовтні 2018-го продюсери Деде Гарднер і Джеремі Клейнер розповіли, що робота над фільмом повинна початися влітку 2019 року, а режисерське крісло точно займе Фінчер.

На даний момент невідомо, чи відновиться робота над фільмом в майбутньому.

Джерело: theplaylist.net
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####