12
ЛЮТ
2019

Браяна Сінгера виключили з номінантів премії BAFTA

Британська академія кіно і телевізійних мистецтв (BAFTA) відкликала номінацію Браяна Сінгера за фільм «Богемна рапсодія».

Раніше проти режисера були висунуті звинувачення в сексі з неповнолітніми, так що BAFTA прийняла рішення виключити його зі списку номінантів, поки ситуація не вирішиться.


На фото: Браян Сінгер

«У світлі останніх, надзвичайно серйозних звинувачень BAFTA повідомила Браяну Сінгеру, що його номінація за "Богемну рапсодію" з цього моменту відкликана», - йдеться в заяві кіноакадемії.

Студія Fox випустила власну коротку заяву, де повністю підтримала рішення BAFTA.

Про виключення Сінгера зі списку номінантів було оголошено вже після того, як закінчилося голосування британських кіноакадеміків. Таким чином, відкликана номінація не повинна вплинути на шанси «Богемної рапсодії», яка претендує на сім призів BAFTA, в тому числі як найкращий британський фільм.

23 січня видання The Atlantic опублікувало розслідування двох журналістів, які протягом 12 місяців збирали інформацію про Сінгера і його оточення. В результаті їм вдалося вийти на чотирьох чоловіків. Ті стверджують, що, коли їм було менше 18 років, у них був секс з режисером - найчастіше під впливом алкоголю і наркотиків.

Стаття з'явилася на наступний день після оголошення номінантів премії «Оскар» 2019 року, де «Богемна рапсодія» була відзначена в категорії «Найкращий фільм». Після публікації Сінгер виступив зі спростуванням, назвавши розслідування «гомофобним наклепом» і спробою відродити старі, притягнуті за вуха судові позови.

Після звинувачень премія GLAAD відкликала номінацію «Богемної рапсодії». Скандал, проте, не вплинув на главу кінокомпанії Millenium Films Аві Лернера, який залишив Сінгера на посаді режисера фентезі-бойовика «Руда Соня».

 
Джерело: variety.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####