20
ЛЮТ
2019

«Пірати Карибського моря» йдуть на дно

Робота над перезапуском пригодницької франшизи «Пірати Карибського моря» зіткнулася з проблемою: Ретт Різ і Пол Вернік, покликані студією Disney написати сценарій нової версії, відмовилися від проекту. Про це повідомляє Deadline з посиланням на джерело, близьке до виробництва.


«Пірати Карибського моря: Помста Салазара»

Після успіху «Дедпула» Різ і Вернік стали надзвичайно затребувані в Голлівуді. Глава виробництва Disney Шон Бейлі, який керував перезапуском, вважав, що вони зможуть оживити вмираючу франшизу і повернути «Піратам» «дух панк-року». Очікувалося, що продюсер Джеррі Брукхаймер продовжить працювати над серією.

Студія почала планувати перезапуск, після того як останній фільм серії, «Помста Салазара», показав в прокаті не найкращий результат. При заявленому бюджеті в 230 млн доларів збори п'ятої картини про пригоди Джека Горобця склали лише 794 млн доларів.

Передбачалося, що студія продовжить серію без участі Джонні Деппа, беззмінного виконавця ролі Горобця. З кожним новим фільмом гонорар актора зростав, а його поведінка не підходила зірці франшизи Disney. Влітку 2017 року з'явилися чутки, що студія відправить харизматичного пірата на заслужений відпочинок. «Колись Депп був причиною, заради якої люди дивилися ці фільми. Але тепер відчувається, що він більше не приваблює аудиторію», - говорили інсайдери.

Зараз складно сказати, яке майбутнє чекає франшизу. Одні джерела стверджують, що студія вже шукає нових сценаристів, готових взятися за «Піратів», а інші натякають, що серію планують остаточно прибрати в довгий ящик.

 
Джерело: deadline.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####