20
ЛЮТ
2019

Нагородження всіх лауреатів «Оскар» пройде в прямому ефірі

Академія кінематографічних мистецтв і наук відмовилася від планів вирізати нагородження в чотирьох номінаціях з основної телетрансляції 91-ї церемонії вручення премії «Оскар». 24 лютого всіх лауреатів оголосять зі сцени кінотеатру «Долбі».

Рішення було прийнято після зустрічі голови кіноакадемії з провідними операторами Голлівуду.


Оскар

«Академія почула відгуки своїх членів щодо вручення премії в чотирьох категоріях - "Найкращий монтаж", "Найкращий оператор", "Найкращий короткометражний фільм" і "Найкращий грим і зачіски", - йдеться в заяві кіноакадемії. - Всі нагородження будуть представлені без монтажу, в традиційному форматі».

12 лютого з'явилась інформація, що організатори 91-ї церемонії вручення премії «Оскар» виріжуть з телевізійної трансляції каналу ABC оголошення переможців у чотирьох номінаціях. Нагородження в цих категоріях повинні були пройти під час рекламної паузи, а лауреати оголошені пізніше.

Це викликало гостру реакцію в мережі і серед професіоналів кіноіндустрії. Проти рішення виступили багато іменитих кінематографістів - від Квентіна Тарантіно до Еммануеля Любецького. Вони направили кіноакадемії відкритого листа, а спільноти операторів і монтажерів випустили офіційні заяви. Академія кілька днів стояла на своєму, стверджуючи, що нікого не хоче образити, що представники цих номінацій зголосилися добровільно і що всі глядачі церемонії зможуть дізнатися переможців.

Вирізавши нагородження в чотирьох номінаціях, кіноакадемія розраховувала скоротити тривалість церемонії. Тепер, відповідно до джерел, хронометраж трансляції точно складе більше трьох годин.

91-а церемонія вручення премій Американської кіноакадемії пройде в ніч з 24 на 25 лютого.
Джерело: variety.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####