29
ТРА
2015

Голівудські кіностудії зловживають старими саундтреками

Федерація музикантів Америки буде судитися із найвідомішими голівудськими кіностудіями

Американська федерація музикантів (AFM) подала в суд на голлівудські студії, які в останні роки стали занадто часто вживати у своїх проектах музику зі старих фільмів.

Оригінальність - це не найпопулярніше слово в Голлівуді. Набагато надійніше не тільки знімати продовження, рімейки та переробки, але і використовувати знайому глядачам музику. Американська федерація музикантів США і Канади на цьому тижні подала в суд на наступні студії: Columbia Pictures, Paramount Pictures, Twentieth Century Fox, Universal, Walt Disney Pictures і Warner Bros. Всі вони звинувачуються в ненормованому використанні старих саундтреків.

 
Тему з фільму «Щелепи» люблять усі

Наприклад, 1 хвилина і 10 секунд музики з «Титаніка» чутні в комедійному бойовику «Отже, війна». 47 секунд з «Міцного горішка» і 30 секунд з «Ідентифікації Борна» почули в епізодах серіалу «Офіс». 18 секунд музики з «Щелеп» спеціально використовували в «Знайомство з Факерами 2». 33 секунди інструментал з драми «Вигнанець» звучать в комедії «Дівчача вечірка у Вегасі». 35 секунд з оригінальної «Планети мавп» можна почути в «Операції "Арго"».

У позові є безліч прикладів. Згідно AFM, в угоді, підписаній Гільдією продюсерів, значиться: «Всі музичні звукові доріжки, записані раніше, повинні бути використані виключно в фільмі, для якого вони були підготовлені спочатку».

 
«Титанік» - один з постраждалих

Існує виняток, доданий в 2010 році, де за окрему плату дозволяється використання двухминутного фрагмента саундтреку для несинхронізованих уривка.

Позов, поданий до окружного суду Каліфорнії на цьому тижні, зазначає, що студії порушують і це виключення. Зокрема, Fox звинувачують у використанні більш ніж двох хвилин музики з бойовика «Небезпечні пасажири поїзда 123» для фільму «Лицар дня», а також у відсутності оплати композицій з «Титаніка», що звучать в інших картинах студії.

 
Фільм «Операція "Арго"» - хто чув там саундтрек із «Планети мавп»?

Залишається питання використання акорду БРРРРРРМ, що став популярним після фільмів Крістофера Нолана, але ми впевнені, що AFM зуміє захистити і його.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####