01
ЧЕР
2015

Студія Disney передумала знімати «Трон 3»

Зйомки «Трон 3» остаточно відмінені

З цим проектом з самого початку були якісь дивацтва. Про нього, по суті, ніколи не було офіційно оголошено, та й рішення знімати виникло раптово. Однак після невдалого старту картини «Земля майбутнього» Disney вирішила відмовитися від «Трону 3».

Про запуск у виробництво продовження фільму «Трон: Спадок» говорили ще влітку 2011 року, проте фільм офіційно так і не був оголошений. На початку квітня з'явилася інформація про те, що Джозеф Косинські приступить до роботи над картиною цієї осені, а Гаррет Хедлунд і Олівія Вайлд повернуться до своїх ролей.

За словами джерел, проект не отримував зелене світло. Це схоже на правду, враховуючи раптові повідомлення про запуск «Трону 3» на сторонніх сайтах, а не у звичних Голлівуду Variety або The Hollywood Reporter.

 
Кадр з фільму «Трон»

«Трон: Спадок» був знятий за 170 мільйонів доларів і заробив в світовому прокаті 400 мільйонів. Не можна сказати, що це був величезний успіх, проте з часом заговорили про «Трон 3». На якомусь етапі студія навіть збиралася почати переговори з Джаредом Лето, але актора так і не запросили в третій фільм франшизи.

Цікаво, що в 1980-х Disney подумувала відвести частину атракціону «Земля майбутнього» під «Трон» (на сьогоднішній день «Земля майбутнього» розташовується в п'яти Діснейлендах), але, коли історія у віртуальному світі так і не стала хітом прокату, плани були покладені на полицю.

 
Кадр з фільму «Трон: Спадок»

В кінці 1990-х активно ходили чутки про розробку продовження, оскільки у існуючого фільму нібито сформувалася велика база шанувальників. Але час був невідповідний, а щодо фанатів студія не помилилася. У 2005 році Disney найняла двох сценаристів для «Трону 2», але про існування ринку для фільму студія зрозуміла тільки влітку 2008-го на конвенті Comic-Con. Там був показаний тизер, знятий режисером, раніше відомим своїми роботами в рекламі відеоігор. Реакція глядачів зашкалювала.

Так «Трон: Спадок» з'явився на світ, а після нього канал Disney XD видав 19 серій мультфільму «Трон: Повстання», де головну роль озвучив Елайджа Вуд. Дія розвивалося між подіями «Трону» і «Спадку».

 
Кадр з анімаційного фільму «Трон: Повстання»

Що ж стосується сюжету «Трону 3», то про нього було відомо дуже мало. Косинські натякав, що не використовуватиме дизайн другого фільму, що дія переміститься в світ користувачів. Імовірно продовження могло досліджувати концепцію життя і смерті у віртуальному світі, тобто були шанси на повернення героя Джеффа Бріджеса. Але схоже, що про «Трон 3» можна забути.

Хоча, знаючи Disney, не варто дивуватися, якщо проект знову подасть голос років через десять.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####