25
МАР
2019

«Гамбіт» постраждав через провал «Фантастичної четвірки»

У бесіді з сайтом The Beat режисер Руперт Вайатт розповів, чому він свого часу був змушений залишити посаду режисера екранізації коміксів «Гамбіт».

За його словами, головною причиною став провал «Фантастичної четвірки» Джоша Транка, після чого студія Fox злякалася за майбутні проекти і спробувала різко скоротити можливі втрати.


«Гамбіт»

«Я був близький з Ченнінгом Татумом і його партнером-продюсером Рідом Кароліном, і ми з ними і Джошем Зетумером працювали над сценарієм, - згадує Вайатт. - Ми підібралися дуже близько, до початку зйомок залишалося, по-моєму, 10 тижнів. Все вперлося в бюджет. Його не вистачало. Ви прекрасно знаєте про закони бізнесу. Студія Fox випустила "Фантастичну четвірку" за місяць до цього, і для неї все погано пройшло, так що наш бюджет значно урізали. Зрештою, все виглядало так: "Ну, тоді ми повинні переписати сценарій, щоб підігнати його під наш бюджет". Але ми були занадто близькі до запуску, щоб Fox погодилася. У підсумку, на жаль, все просто не зрослося».

«Я тільки знаю, що у Ченнінга є дуже-дуже чудова ідея з приводу того, яким фільм може і повинен бути, - продовжує режисер. - Вони з Рідом продовжують над ними працювати, і я сподіваюся, що в нову епоху Disney у них вийде все зробити».

На даний момент режисерське крісло картини пустує. 11 січня 2018-го проект залишив Гор Вербінскі. До цього, крім Вайатта, до «Гамбіта» придивлявся Даг Лайман. Татум і раніше значиться як виконавець головної ролі.

У свій час ходили чутки, що в світлі майбутнього злиття з Disney студія Fox планує запустити у виробництво кілька проектів про мутантів. У підсумку «Гамбіт» так і залишився без постановника (і студія знову зрушила його реліз), а доля «Нових мутантів» опинилася під великим питанням: фільм може вийти відразу на стрімінг-сервісах.

Новий режисерський проект Вайатта, фантастичний трилер «Битва за Землю», очікується в українських кінотеатрах 28 березня.

 
Джерело: comicsbeat.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####