30
БЕР
2019

Дестін Креттон поставить для Marvel бойовик «Шан-Чі»

Дестін Креттон, постановник фільмів «Короткий термін 12» і «Скляний замок», займе режисерське крісло картини «Шан-Чі» - екранізації коміксів про однойменного майстра бойових мистецтв. Сценарій адаптації напише Дейв Каллахем, який працював над сиквелом «Диво-жінки».

Інформація про підготовлюваний проект з'явилася 4 грудня. Тоді ж стало відомо, що Кевін Файгі і Marvel намір знайти підходящого режисера азіатського або американо-азіатського походження. В результаті студія, яка вважає за краще працювати з режисерами незалежного кіно, зупинила свій вибір на Креттоні.


На фото: Дестін Креттон

Майстер кунг-фу Шан-Чі дебютував на сторінках коміксів в 1973 році. Його, сина суперлиходія Фу Манчу, ростили і виховували в ізоляції від решти світу. Під керівництвом батька він з малих років тренувався у всіх можливих бойових мистецтвах, що дозволило Шан-Чі вже в юному віці досягти небувалої майстерності в безлічі дисциплін рукопашного бою. Згодом Шан-Чі дізнався про зловісні плани свого батька по захопленню світу і вирішив виступити проти нього.

Протягом років Шан-Чі регулярно зустрічався з іншими супергероями і прославився як головний майстер бойових мистецтв всесвіту Marvel. Він навіть тренував Людину-павука, коли той втратив павуче чуття, яке попереджає повзучого героя про небезпеку.


Шан-Чі

Творці картини планують переробити передісторію Шан-Чі, щоб уникнути непотрібних стереотипів.

На даний момент в планах у Marvel кілька фільмів для кіновсесвіту після четвертих «Месників». Крім кількох сиквелів на кшталт «Чорної Пантери 2» і «Доктора Стренджа 2», в роботі знаходяться блокбастер про безсмертних суперістот «Вічні» і сольна картина-приквел про Чорну Вдову.

 
Джерело: deadline.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####