03
ЧЕР
2015

Хакерська атака на студію SONY стала основою для фільму

Історію про хакерську атаку на студію SONY покажуть у кіно

Наприкінці листопада 2014 невідомі хакери взламали комп'ютери студії Sony, а на світ полилися невтішні для багатьох зірок і режисерів листування, Голлівуд розмірковував, коли ця історія виявиться в основі фільму. Почнуть з документального.

Подружжя Джехем Нужейм і Карім Амер, що прослідкували за єгипетською революцією, зараз займаються документальним фільмом, який, крім усього іншого, розповість про кібератаку, через що здригнулися всі студії. Через оприлюднені переписки була змушена піти глава Sony Емі Паскаль, а метою хакерів стала заборона широкого прокату комедії «Інтерв'ю».
 
На фото: Джехем Нужейм і Карім Амер

Очікується, що безіменний фільм Нужейм і Амера повідає світові нову сенсацію. За даними деяких джерел, режисер і продюсер розкажуть про чотири теорії хакерської атаки на студію. Перший удар був нанесений 24 листопада, після чого вся увага була зміщена на Північну Корею, котра виражала невдоволення «Інтерв'ю».
 
«Інтерв'ю»

Але багато спільнот з комп'ютерної безпеки вважають, що атака була роботою когось зі співробітників студії, оскільки хакери надто добре знали архітектуру серверів Sony. Інші висловлювали скепсис щодо можливості атаки з закритої країни з тоталітарним режимом.

На сьогоднішній день відповідальність за атаку взяло на себе угруповання Guardians of Peace, про яку нічого толком не відомо.

 
Кадр з фільму «Інтерв'ю»

Відзначимо, що Джехем Нужейм і Карім Амер вже працювали над документальною стрічкою про міжнародні кібератаки, коли в пресі заговорили про те, що трапилося з Sony. Автори «Площі» вирішили заодно включити і цю історію в свій фільм.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####