04
ЧЕР
2015

«Темна вежа» знайшла режисера

Роман Стівена Кінга «Темна вежа»
зніме данський режисер

Данський постановник Микола Арсель, лауреат премії Берлінського кінофестивалю за сценарій костюмної драми «Королівський роман», отримав режисерський пост проекту «Темна вежа» за романом Стівена Кінга.
 
На фото: Микола Арсель

На Заході Арсель більше відомий як сценарист шведської стрічки «Дівчина з тату дракона», але його режисерська та сценарна робота «Королівський роман» стала хітом Берлінале. Нагороду отримали не тільки сценаристи, але й виконавець однієї з головних ролей. Картина номінувалася на «Оскар» у категорії «Кращий фільм іноземною мовою».

Якийсь час Микола був приписаний до екранізації роману Дона Вінслоу The Power Of The Dog, а також до нової версії фільму «Ребекка» по книзі Дафни Дю Морье. Влітку 2013-го данський режисер придивлявся до екранізації коміксу Fables, але жоден з цих проектів так і не запустився у виробництво.

 
Кадр з фільму «Королівський роман»

Відомо, що Микола Арсель вчив англійську мову тільки заради того, щоб читати книги Стівена Кінга в оригіналі. Режисер є величезним фанатом «Темної вежі» і відмінно знайомий з усіма книгами серії. Цей факт сподобався студії Sony, і данця запросили очолити першу картину серії. Паралельно компанія MRC розробляє телесеріал, який пройде між першим і другим фільмами.

У екранізації «Темної вежі» довга історія, яка, схоже, закінчується добре.

 
«Темна вежа» поки існує тільки в книгах і коміксах

Зараз почнуться пошуки актора на роль Стрілка. Хав'єр Бардем і Рассел Кроу придивлялися до цієї ролі на різній стадії існування «Темної вежі», але з тих пір плани продюсерів могли змінитися.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####