03
АПР
2019

Disney закрила угоду з купівлі Fox

21st Century Fox відтепер офіційно належить Walt Disney Co. 20 березня офіційно завершилася операція з купівлі активів корпорації за 71,3 млрд доларів.

Згідно з умовами, Disney відтепер володіє кіно- і телестудіями Fox, телемережею FX, телеканалами сімейства National Geographic, індійським телегігант Star India. Також у компанії є додаткова 30-процентна частка в потоковому сервісі Hulu, і це в цілому збільшує частку Disney в сервісі до 60%.



При цьому угода не зачіпає телеканал Fox News - він стане частиною свіжоствореної Fox Corporation, яка належить Руперту Мердоку і його синам. До неї увійдуть також спортивні канали від Fox Sports і регіональні телемережі.

У підсумку на сьогодні в руках Walt Disney Co. зібрані практично всі головні кінофраншизи - від кіновсесвіту Marvel до «Аватарів» Джеймса Кемерона. Також з урахуванням планів представити власний стрімінговий сервіс Disney+ і значної частки в сервісі Hulu компання істотно збільшила експансію на ринок стрімінгового контенту.

Співробітники Fox, за відомостями джерел, вже давно переживають про масові звільнення за підсумками угоди. Очікується, що в результаті поглинання роботу можуть втратити від 4 до 10 тисяч осіб. Disney також зобов'язана продати 22 регіональні спортивні телемережі в США, Бразилії та Мексиці, а в Європі компанії необхідно позбутися від частки в мережах Lifetime і History.

Аналітики Волл-стріт, крім очевидних плюсів від угоди, бачать і мінуси. Придбання корпорації Fox так чи інакше спричинило за собою великі витрати, не дивлячись на те що своїм акціонерам Disney пообіцяла заощадити 2 млрд доларів. Разом з витратами на запуск власного стрімінгового сервісу і переформатування різних відділів, каналів і мереж фінансова звітність компанії ще довго може бути не самою райдужною. Більш точні прогнози з'являться 11 квітня, коли компанія презентує інвесторам Disney+.

 
Джерело: hollywoodreporter.com
Переклад: kinobox.in.ua
'
#####