26
КВІ
2019

«Дюна» Дені Вільньова вийде в двох частинах

Глава студії Legendary Джошуа Грод підтвердив в інтерв'ю, що нова екранізація «Дюни» Френка Герберта буде розбита на кілька частин. Спершу Дені Вільньов зніме перший фільм, який розповість передісторію світу і підготує майданчик, після чого займеться продовженням.


«Дюна»

«Такий план, - каже Грод. - Є передісторія, на яку в книгах були лише натяки. Ми її розширили. Плюс коли читаєш книгу, там є цілком логічне місце, де можна зупинитися, поки роман не закінчився».

Про бажання розділити екранізацію на дві частини раніше говорив і сам Вільньов. Режисер вважає, що неможливо запхати всю книгу в один повнометражний фільм, а значить, не треба і намагатися.

Передбачається, що два фільми вийдуть з перервою. Ймовірно, студія хоче підстрахуватися і почати повноцінну роботу над продовженням тільки після того, як стане зрозуміло, як перша частина показала себе в прокаті.

Головну роль - Пола Атріда, месію народу планети Арракіс - у фільмі виконає Тімоті Шаламе. Оскар Айзек зіграє його батька, Лето Атрейдеса, а Ребекка Фергюсон з'явиться на екрані в образі леді Джесіки, матері Пола. У картині також знімаються Стеллан Скарсгард, Дейв Батіста, Джейсон Момоа, Джош Бролін, Зендея, Хав'єр Бардем і Шарлотта Ремплінг.

«Дюна» розповідає про майбутнє, де людство розселилося по далеких планетах, а за владу над населеним простором постійно борються різні могутні сім'ї. У центрі протистояння виявляється пустельна планета Арракіс. Там мешкають гігантські піщані хробаки, а в печерах зачаїлися блукачі-фремени, але її головна цінність - прянощі, найважливіша речовина у Всесвіті. Той, хто контролює Арракіс, контролює прянощі, а той, хто контролює прянощі, контролює Всесвіт.

 
Джерело: slashfilm.com
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####