10
ЧЕР
2015

Бред Пітт об'єдняється з Netflix заради «Машини війни»

Бред Пітт зіграє головну роль у фільмі «Машина війни» у співпраці з компанією Netflix

Netflix вперше отримав в свій пакет фільм з однією з найбільших світових кінозірок. Бред Пітт зіграє головну роль у «Машині війни», яку стрім-сервіс буде фінансувати і демонструвати.
 
На фото: Бред Пітт

Стрічка натхненна бестселером Майкла Гестінгса «Координатори: Божевільна і жахлива таємниця американської війни в Афганістані», оповідає про генерала Стенлі МакКрістала, котрий деякий час командував Міжнародними силами сприяння безпеці в вище згаданій державі на Середньому Сході. Книга розповідає про політичні маневри, які стоять за військовими діями в країні, і виросла зі статті в журналі Rolling Stone. Для її написання Гестінгс протягом місяця в 2010-му їздив за МакКрісталом по Європі та Афганістану, фіксуючи різкі висловлювання генерала на адресу Вашингтона. Після публікації матеріалу, що викликав гнів Білого дому, військовослужбовець був змушений повернутися в Штати і подати у відставку.

 
На фото: Стенлі МакКрістал

Компанія Бреда Пітта - Plan B придбала права на екранізацію ще минулого року, маючи намір перетворити цей нон-фікшн в художню сатиру.

Над сценарієм картини працював Девід Мішо («За законами вовків», «Ровер»), і він же візьметься за постановку фільму, зйомки якого планують запустити в серпні. Продюсувати стрічку будуть її головна зірка, а також Деде Гарднер і Джеремі Клейнер («12 років рабства») за участю Єна Брайса («Врятувати рядового Райана»).

 
На фото: Девід Мішо

Для Netflix «Машина війни» стане найбільш значною інвестицією в повнометражний проект. Стрім-сервіс вкладе в історію до 30 мільйонів доларів. Бред Пітт, у свою чергу, придбав в особі компанії серйозну прокатну підтримку (число клієнтів Netflix в 41 країні перевищує 50 мільйонів). При звичайній дистрибуції, навіть незважаючи на участь настільки відомого актора, подібній картині було б непросто знайти широку кінотеатральну аудиторію, тому зірка разом зі своїми діловими партнерами вирішила поекспериментувати.

Завдяки потоковому інтернет-мовленню стрічку побачать більше людей, але в той же час «Машина війни» має право вступити в чергову оскарівську гонку. Схожу угоду Netflix уклав з творцями «Безрідних звірів» Кері Фукунага.

 
Кадр з фільму «Біля моря»

Пітт цього року з'явиться в драмі своєї дружини Анджеліни Джолі «Біля моря». Після зйомок у Мішо він відправиться на майданчик безіменного шпигунського трилера Роберта Земекіса. У його планах також є сіквел «Війни світів Z».

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####