15
ЧЕР
2015

Скільки втратить Disney на «Землі майбутнього»?

Компанія Disney почала підраховувати збитки завдані фільмом «Земля майбутнього» 

Фантастична стрічка Бреда Бьорда «Земля майбутнього: Світ за межами» обійшлась Disney в 190 мільйонів доларів тільки у виробництві. Враховуючи, що касові збори не зуміли відбити цю суму, студія може втратити від 120 до 140 мільйонів.
 
Кадр з фільму «Земля майбутнього: Світ за межами»

У світовому прокаті фільм Бьорда заробив 177 мільйонів доларів. Якщо додати до бюджету суму, витрачену на рекламу (150 мільйонів, як стверджує THR), виходить, що «Земля майбутнього» коштувала 340 мільйонів доларів.

Два роки тому Disney зазнала кілька неприємних місяців, підраховуючи збитки від «Самотнього рейнджера», що склали 190 мільйонів доларів. На «Землі майбутнього» студія втратить менше - за попередніми підрахунками, від 120 до 140 мільйонів.

 
Кадр з фільму «Самотній рейнджер»

Відзначимо, що «Земля майбутнього» - третій багатобюджетний фільм-тентпол, який провалився в прокаті. Раніше цього року погано себе показали «Сьомий син» і «Піднесення Юпітера». Поступово студії приходять до висновку, що іноді знімати срередньобюджетні фільми на кшталт «Шпигунки» та «Ідеального голосу 2» дещо вигідніше.

Головна претензія критиків до «Землі майбутнього»: для кого знятий фільм? Для дітей або для дорослих? Хоча якщо навіть не брати до уваги критиків, то глядачі проголосували ногами. У себе на батьківщині картина заробила всього 83,6 млн доларів.

 
Кадр з фільму «Шпигунка»

На допомогу з Азії розраховувати не доводиться. «Земля майбутнього» заробила на початку червня в Китаї 13,8 млн доларів, програвши японської анімації «Дораемон: Залишся зі мною».

Але шкодувати Disney не варто. У студії під крилом такі гіганти, як Marvel, Lucasfilm і Pixar. Десь втратили, а десь знайдуть. Попереду «Думками навиворіт», «Людина-мураха» і «Зоряні війни: Пробудження сили», а бойовик «Месники: Ера Альтрона» на сьогоднішній день є найбільш касовою стрічкою 2015 (1,4 млрд доларів).

 
Кадр з фільму «Месники: Ера Альтрона»

Погано інше. Запускати у виробництво оригінальні багатобюджетні проекти з кожним подібним провалом стає все важче і важче. Студіям вигідніше вкладатися в сиквели і рімейки або воскрешати напівзабуті франшизи. Досить подивитися, що трапилося на минулих вихідних з «Світом Юрського періоду», які заробили в світі 511 мільйонів доларів.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####