15
ИЮН
2015

Динозаври допомогли Universal встановити нові рекорди

Universal побила 2-мільярдну
планку міжнародних зборів

Як повідомляє Deadline, блокбастер «Світ Юрського періоду» став першим фільмом в історії кінематографа, що заробив за прем'єрний уїк-енд у світовому прокаті більше 500 мільйонів доларів.
 
Колін Треворроу на зйомках «Світу Юрського періоду»

Завдяки феноменальному успіху картини Коліна Треворроу кінокомпанія Universal змогла встановити відразу декілька нових рекордів бокс-офісу. Фільми студії зуміли швидше за всіх в історії подолати позначку 1 мільярд доларів в американському прокаті. Колишній рекорд тримався з 2008 року, коли проекти Paramount досягли цієї суми до 22 червня.

За минулі вихідні загальносвітові збори фільмів Universal в 2015 році перевищили 3,3 мільярда доларів, що дозволило компанії оновити ще один рекорд. У 2010 році стрічки студії 20th Century Fox заробили 3 мільярда доларів на два тижні пізніше.

 
Кадр з фільму «Світ Юрського періоду»

Цей рік вже став найуспішнішим у фінансовому плані в історії Universal. Колишній рекорд касових зборів фільмів студії за весь календарний рік становив 2,258 мільярдів доларів.

Значний внесок в успіх кінокомпанії Universal внесли такі фільми, як «Форсаж 7» (1,51 мільярд доларів), «П'ятдесят відтінків сірого» (569 мільйонів доларів) і «Ідеальний голос 2» (259 мільйонів доларів). До кінця року скарбничку студії поповнять також «Посіпаки», «Третій зайвий 2», «Еверест», «Стів Джобс», «Багряний пік» та інші картини.

 
Джерело: lostfilm.info
Переклад: kinobox.in.ua
#####