16
ЧЕР
2015

Руперт Віатт перетворить Ченнінга Татума у мутанта

Спін-офф «Людей Ікс» зніме режисер
«Повстання планети мавп»

Знайшовся режисер для фільму «Гамбіт» про однойменного героя коміксів Marvel, якого зіграє Ченнінг Татум. Картину для студії Fox поставить творець «Повстання планети мавп» Руперт Віатт.
 
Ченнінг Татум на прем'єрі фільму «Мачо і ботан»

«Гамбіт» - спін-офф франшизи «Люди Ікс», якою володіє Fox. Вперше герой був представлений у фільмі «Люди Ікс: Початок. Росомаха», де його зіграв Тейлор Кітч. Гамбіт - мутант, що уміє перетворювати закладену в будь-якому предметі потенційну енергію в кінетичну, в результаті чого цей предмет знаходить здатність вибухати. Спритний і привабливий.
 
Тейлор Кітч у образі Гамбіта

У вересні 2013-го Ченнінг Татум обмовився, що хотів би зіграти Гамбіта і вже зустрічався з продюсером франшизи про мутантів Лорен Шулер Доннер. Ось що актор говорив про героя: «Гамбіт - мій улюблений персонаж з "Людей Ікс ". Тобто всі вони класні, я всіх обожнюю, але його найбільше. Може, тому, що він южанин. Я родом з Алабами і Флориди, мій батько - з Луїзіани. Чомусь відчуваю якийсь зв'язок з ним. Гамбіт дуже ввічливий, він взагалі менше всіх схожий на мутанта. Такий, знаєте, антигерой. Він же злодій. Любить жінок, алкоголь та азартні ігри. Крутий хлопець зі стійкими моральними принципами».

 
Гамбіт у коміксах

Всесвіт почув бажання Татума, і в травні 2014-го актор був затверджений на роль Гамбіта в однойменному фільмі. Однак знайти режисера виявилося складніше. За деякими даними, ставити стрічку відмовилися Даррен Аронофскі, Беннетт Міллер, Гарет Еванс і Джей Сі Чендор. Враховуючи, що реліз «Гамбіта» вже намічений на 6 жовтня 2016-го, у продюсерів залишалося дуже мало часу на пошуки.

Проте на цьому тижні студія отримала згоду британця Руперта Віатта. Режисер, який придбав популярність завдяки «Повстанню планети мавп», відмовився знімати продовження франшизи про подальше захопленнz Землі приматами і замість цього поставив ремейк кримінальної драми «Гравець». Фільм був досить мляво прийнятий в прокаті.

 
Марк Волберг і Руперт Віатт на зйомках «Гравця»

Сценарій «Гамбіта» написав Кріс Клермонт, який разом з Джимом Лі в 1990-му і придумав Гамбіта. Сюжет, зрозуміло, тримається в таємниці.

Зйомки «Гамбіта» розпочнуться в жовтні.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####