17
ЧЕР
2015

Sony Pictures запускає у виробництво «Пасажирів»

«Світ Юрського періоду» врятував «Пасажирів» з Дженіфер Лоуренс та Крісом Преттом

На початку травня робота над картиною «Пасажири» студії Sony перебувала під загрозою зриву через гонорари для Дженіфер Лоуренс і Кріса Претта. Однак після успішного старту фільму «Світ Юрського періоду», «Пасажирів» все-таки запустили у виробництво.

Проект існує з весни 2013 року. Сценарій написав Джон Спейтс, автор оригінальної версії «Прометея».
 
На фото: Дженіфер Лоуренс

На борту космічного корабля, що летить на віддалену колонізовану планету, знаходяться тисячі чоловік. Оскільки шлях неблизький, всі люди занурені в анабіоз, але внаслідок несправності камери один з пасажирів прокидається за 90 років до офіційного пробудження. Коли він розуміє, що йому належить постаріти на самоті і померти до прибуття на планету, він вирішує розбудити ще одну людину. Вибір падає на жінку, з якою у героя зав'язується незвичайна історія кохання.

Головна проблема з «Пасажирами» для Sony була в спадщині колишнього керівництва. До того як Том Ротман отримав пост глави студії, Лоуренс було обіцяно 20 мільйонів доларів за фільм, Претту - 10 мільйонів, а режисерові Мортену Тільдуму - 3 мільйони доларів.

 
На фото: Кріс Патт

На початку червня Ротман попросив Тільдума внести правки в сценарій, завдяки яким можна було б зменшити бюджет «Пасажирів» з 120 мільйонів до 90 мільйонів доларів. Однак ця пропозиція була зустрінута негативно. Продюсер Ніл Х. Моріц вже був готовий відібрати проект у Sony і віддати більш зацікавленим студіям (наприклад, Warner або Universal), але в підсумку Ротман змінив гнів на милість.

 
На фото: Мортен Тільдум

Інсайдери вважають, що президент Sony опинився в явно програшній ситуації, оскільки, з одного боку, йому належить вкласти чимало грошей в оригінальний проект, а з іншого боку, він міг відмовитися від потенційного хіта з двома великими зірками. Часу на роздуми було мало, оскільки Претт і Лоуренс вельми зайняті актори, воини могли б легко покинути проект, знайшовши щось більш цікаве.

За даними THR, у підсумку Дженніфер Лоуренс отримає 20 мільйонів доларів плюс 30% від прибутку, коли фільм відіб'ється в прокаті, а Крісу Претту заплатять 12 мільйонів доларів. Зйомки «Пасажирів» розпочнуться у вересні.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
####