18
ЧЕР
2015

Актори, яким треба зіграти супергероїв

П'ять акторів в яких бачать супергероїв

Фільми за коміксами - один найпопулярніших трендів у сьогоднішньому Голлівуді. Вони приносять відмінну касу. Але будь-яке велике кіно без зірок - це не кіно. Розуміючи це, студії щосили намагаються заманити провідних акторів у нові екранізації коміксів.

Раян Гослінг
 
Ідеальна роль: Аквамен, Циклоп
 
До своїх 34 років Раян Гослінг вже досяг рівня суперзірки, попутно ставши ще й секс-символом. Гослінг намагається акуратно вибирати ролі і воліє незалежне кіно гучним блокбастерам. Тому завдання затягнути актора в коміксові екранізації явно не з простих. Однак по своїй натурі Гослінг - ідеальний супергерой. Він упевнений в собі, харизматичний і уособлює саме спокій. Більшості ж його персонажів властива боротьба з внутрішніми демонами і моральними принципами. А його персонажі у фільмах Ніколаса Віндінга Рефна - фактично приховані супергерої, але без суперздатністі. Так, Раян міг би стати відмінним Акваменом (але ця роль вже відійшла Джейсону Момоа), або ж зіграти мутанта Циклопа. Але останнього в нових «Людях Ікс» зіграє інший і юний актор. Боси студії хочуть зробити соло-фільм про Циклопа - Гослінгу навіть грим не знадобиться.

Леонардо ДіКапріо

 
Ідеальна роль: Хел Джордан, Доктор Стрендж

За останнє десятиліття Леонардо ДіКапріо перетворився з вічно перспективного актора-красеня в одного з головних акторів сучасності. Сталося це завдяки співпраці з Мартіном Скорсезе, хоча не обійшлося тут і без зусиль самого Лео, що вибирає тільки якісні проекти. У різний час йому вже пропонували грати в супергеройському кіно: колись він був у числі претендентів на роль Людини-павука, а Джоель Шумахер кликав його зіграти Робіна у франшизі про Бетмена. Але обидві ці пропозиції ДіКапріо відхилив заявивib, що не готовий до подібного кіно. Передумав же актор, і спеціально під нього напевно запустили б цілу серію проектів. Наприклад, Лео міг би стати відмінним Хелом Джорданом (одна з реінкарнацій Зеленого Ліхтаря), замінивши на цій посаді непереконливого Раяна Рейнольдса. Ідеальною роллю для Ді Капріо все ж здається чарівний супергерой-маг Доктор Стрендж. Правда, цю роль перехопив інший улюбленець публіки, що не погребував коміксами - Бенедикт Камбербетч.

Хоакін Фенікс

 
Ідеальна роль: Найтвінг, Стервятник

Хоакіна Фенікса прийнято вважати одним з найбільш недооцінених акторів Голлівуду. Він тричі номінувався на «Оскар», а кожен новий фільм з його участю - сам по собі подія у світі кіно. Разом з тим Фенікс традиційно відмовляється від великих проектів заради роботи з режисерами-авторами начебто Джеймса Грея, Пола Томаса Андерсона або Вуді Аллена. Його акторське амплуа включає в себе як ролі натуральних імбіцилів («Майстер»), так і крутих хлопців («Ярди») і навіть університетських викладачів («Ірраціональна людина»). У всесвіті коміксів Фенікс міг би створити по-справжньому сильного персонажа - трохи незграбного, що володіє якоюсь внутрішньою драмою і трагедією в минулому. Ідеальним варіантом тут виглядають ролі героя DC Comics Найтвінга і лиходія Marvel Стерв'ятника, які практично не були затребувані у світі кіно, як сам Фенікс, явно недооцінені в світі коміксів.

Том Гарді

 
Ідеальна роль: Спайдер Єрусалим

Гарді - ще один великий талант, який розкрився в останні роки. Він здатний грати зовсім різні ролі: від шалених лиходіїв до злісних торчків, від кілерів до самого Елтона Джона. Останнім часом Гарді сконцентрувався на екшнах, і саме вони вивели його в когорту провідних акторів Голлівуду. Що ж стосується коміксів, то тут Том вже з'являвся, зігравши Бейна в «Темному лицарі». Нещодавно він відмовився від участі в кінопроекті «Загін самогубців», пославшись на завантажений графік. Але побачити Гарді в головній ролі в супергеройському кіно - все одно здається справою часу. {отілося б, щоб Том зіграв Спайдера Єрусалима - знакового персонажа з незалежного коміксу «Трансметрополітен», гонзо-журналіста, наркомана, алкоголіка і сквернослова, що не просихаючи примудряється боротися з продажними політиками та корумпованими копами.

Бредлі Купер

 
Ідеальна роль: Шибайголова, Хел Джордан

Всю свою кар'єру Бредлі Купер поєднує комедії і екшни. За свої ролі він раз у раз номінується на «Оскар» і схоже нічого змінювати у своєму житті не збирається. Від коміксів же актор поки намагається триматися осторонь. Єдине, на що він спромігся - це озвучити єнота Ракету в «Вартових Галактики». Можливо, цей досвід якось вплине на Бредлі і він нарешті спробує з'явиться в супергеройському кіно у всій красі. Тим більше, що зіграти тут Купер може абсолютно різнопланових персонажів: від відроджених Шибайголови і Зеленого ліхтаря до окремої серії по якомусь із героїв всесвіту Людей Ікс.

 
Джерело: okino.ua
Переклад: kinobox.in.ua
#####