29
ЧЕР
2015

Останній роман Крайтона отримає екранізацію

Студія DreamWorks екранізує
останній роман Майкла Крайтона

У світлі успіху фільму «Світ Юрського періоду», що став четвертою частиною серії, заснованої на книзі Майкла Крайтона «Парк Юрського періоду», студія DreamWorks збирається екранізувати останній роман письменника «Мікро».
 
Фрагмент обкладинки роману «Мікро»

Серед продюсерів «Мікро» є Френк Маршалл, який працював, крім усього іншого, над трилогією «Назад в майбутнє», дилогією «Гремліни», чотирма фільмами франшизи «Індіана Джонс» і «Ідентифікація Борна». Маршалл же продюсував і «Світ Юрського періоду», що зібрав на сьогоднішній день у світовому прокаті понад 1 мільярд доларів.
 
На фото: Френк Маршалл

«Мікро» - технотріллер Крайтона, опублікований в 2011 році вже після смерті письменника. Автор пішов з життя в 2008-му і незакінчений твір було знайдено серед його речей. Видавництво HarperCollins запросило письменника Річарда Престона завершити роман, грунтуючись на існуючому тексті і замітках автора. Книга «Мікро» стала другим романом, який побачив світ після смерті Майкла Крайтона. Перший - історичний трилер «Піратські широти» - був випущений в 2009 році.

Крайтон описував «Мікро» як пригодницьку історію в стилі «Парку Юрського періоду». За сюжетом президент загадкової дослідницької компанії Nanigen Він Дрейк запрошує сімох випускників, що займалися різними аспектами біології, включаючи жуків та інших комах, відвідати головний офіс компанії на Гавайських островах. Один зі студентів, Пітер, дізнається, що його брат, який працював у Nanigen, помер за підозрілих обставин.

 
На фото: Майкл Крайтон

Перебуваючи на Гаваях, Пітер зламує телефонні логи Nanigen і дізнається, що його брата вбив Він Дрейк. Юнак збирається програти запис розмови Дрейка іншим студентам, запускаючи ланцюг подій, які приведуть сімох героїв до девайсу, розробленим Nanigen, який вміє зменшувати людей або речі за допомогою найсильніших магнітних полів. Він Дрейк зменшує всю сімку, плануючи вбити молодих людей, але їх рятує віце-президент компанії Елісон, відносячи їх в найближчий ліс.

Завдяки своїм знанням студенти намагаються виживати в новому для себе світі, але потім їм потрібно не тільки врятуватися від раптово ставших небезпечних комах, а й помститися голові Nanigen.

 
Кадр з фільму «Світ Юрського періоду»

Стівен Спілберг, чия студія DreamWorks береться за «Мікро», каже: «Ми дуже раді можливості розробити екранізацію. Для Майкла розмір мав значення, будь то величезні динозаври "Парку Юрського періоду" або зменшені люди в "Мікро"».

Відзначимо, що DreamWorks також володіє кіноправами на роман Крайтона «Піратські широти».

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####