02
ЛИП
2015

Пол Томас Андерсон напише «Піноккіо» для Дауні-мол.

Пол Томас Андерсон та Роберт Дауні-мол.
працюють над ремейком
 
«Піноккіо»

Пол Томас Андерсон береться за новий драфт фільму «Піноккіо» для Warner. Роберт Дауні-мол. приписаний до ролі столяра Джепетто, який виготовив дерев'яного хлопчика.

Взагалі Андерсон і Дауні-мол. вже давно могли б попрацювати разом. Актор повинен був зіграти у фільмі «Вроджена вада», але через «Еру Альтрона» не зміг. Його замінив Хоакін Фенікс, проте фільм не справив належного враження на критиків і глядачів.

 
На фото: Роберт Дауні-мол.

Що ж стосується «Піноккіо», то це ожилий давній проект студії Warner, запущений в розробку п'ять років тому. Цікаво, що першу версію сценарію написав Браян Фуллер, творець серіалу «Ганнібал». Працювала над текстом і Джейн Голдман, яка адаптувала «Зоряний пил» Ніла Геймана. Тім Бертон якийсь час фліртував з проектом, але так і не взявся за нього.

На зміну Бертону мало не прийшов Бен Стіллер, але так нічого й не вийшло. Подейкували, що Роберт Дауні-мол. зіграє у фільмі відразу дві ролі - Джепетто і самого Піноккіо (зрозуміло, за допомогою технологій захоплення руху).

 
Кадр з мультфільму «Пінокіо» 1940 року

Останній драфт сценарію написав Майкл Митник, який працював над картиною «Посвячений» і Роберт впродовж півроку потихеньку самостійно міняв його. Після того як казки знову опинилися в фаворі, Warner вирішила, що з довгобудом пора закінчувати, тобто оживляти пацієнта, поки він подає ознаки життя.

 
На фото: Пол Томас Андерсон

Якщо «Аліса в країні чудес» запустила на Warner казку про маріонетку, то фінансовий успіх таких стрічок, як «Чаклунка» і «Попелюшка», спонукали студію прискоритися. Компанія почала пошуки видного режисера, який поведе проект за собою. Тепер, коли Disney запустила ігровий фільм про хлопчика, виструганого з поліна, продюсери впритул зайнялися проектом.

Пол Томас Андерсон - режисер таких картин, як «Нафта», «Ночі в стилі бугі», «Любов, що збиває з ніг», «Магнолія» і «Майстер» - не помічений в написанні сценаріїв до чужих фільмів. А це означає, що він, швидше за все, буде і режисером «Піноккіо». За даними The Hollywood Reporter, Андерсон розглядає таку можливість.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####