10
ЛИП
2015

7 найкращих сцен стриптизу у кіно

Найкращі еротичні сцени у світовому кіно

Еротика завжди була важливою частиною кіно, а відверті сцени і стриптиз - відмінною приманкою для будь-якого глядача. Зараз вийшов в прокат фільм «Супер Майк XXL» , а тому ми пригадаємо Вам найяскравіші сцени зі стриптизом у світовому кіно.
 
#1 «Стриптизерки»
 
Елізабет Берклі у фільмі «Стриптизерки»

«Стриптизерки» режисера Пола Верховена вважається одним з найбільш неоднозначних фільмів 90-х. Він провалився в прокаті, отримав сім «Золотих малин», а думки критиків і глядачів буквально розділилися. Більшість звинувачували фільм у вульгарності і відсутності смаку, але були й ті, хто бачили в ньому, насамперед, жорстоку сатиру на світ пороку. Але важливіше інше: в «Стриптизерках» вистачало відвертих епізодів на будь-який лад (від сексу в басейні до жорстокого зґвалтування ближче до кінця стрічки). Однак сцена зі стриптизом у виконанні героїні Елізабет Берклі здається однією з найгарячіших не тільки в цьому фільмі, а й взагалі в історії кіно. Причому танцює вона відразу для двох - для чоловіка (Кайл МакЛаклен) і для жінки (Джина Ґершон).
 
#2 «Казки стриптиз-клубу»
 
Азія Ардженто у фільмі «Казки стриптиз-клубу»

Абель Феррара - відомий любитель жіночої краси, і в його фільмах завжди вистачало відвертих сцен. У «Казках стриптиз-клубу», як і випливає з назви, вся дія відбувається в подібному закладі під назвою «Рай». Тут править всім харизматичний герой Віллема Дефо, а сцени стриптизу, показаного з якоюсь надзвичайною для режисера ніжністю, радують око чи не більшу частину фільму. Танець фільму, який запам'ятається надовго, виконує героїня Азії Ардженто. Вона з'являється на сцені в компанії здоровенного ротвейлера і танцює в компанії свого чотириногого друга.
 
#3 «Окис»
 
Джессіка Біл у фільмі «Окис»

Маловідомий фільм, який свого часу провалився в прокаті і отримав низькі оцінки критиків. Зараз стає ясно, що «Окис», швидше, недооцінили. Звичайно, це не великий фільм, але досить непогана історія про людей, які потерпіли в житті поразку. Всі вони - трунар, дрібний шахрай, колишній священик і стриптизерка - несподівано опиняються разом в святвечір. Стриптизерку у фільмі грає красуня Джессіка Біл. Її героїня відверто нещаслива, так як її маленький син перебуває в комі. Але навіть у такому стані дівчині доводиться виходити до жердини. Від чого танець набуває особливого смутку і трагічності.
 
#4 «Від сутінків до світанку»
 
Сальма Хайек у фільмі «Від сутінків до світанку»

Насправді, у фільмографії Сальми Хайек є відразу дві відмінні сцени стриптизу і дивитися їх можна як епізоди, пов'язані між собою. Тим більше що сцена в «Догмі» Кевіна Сміта явно обігрує танець з картини «Від сутінків до світанку» Роберта Родріґеса. Ми, звичайно, вибираємо оригінал. Сальма з'являється в барі перед втомленими подорожніми з величезною змією на шиї, ми бачимо спочатку її здалеку, але вже відчуваємо, що з'являється в повітрі небезпека. Чим більш гарячим стає танець і чим ближче до нас виявляється її героїня, тим більше ми розуміємо, що за все хороше в цьому житті рано чи пізно доводиться платити.
 
#5 «Фатальна жінка»
 
Кадр з фільму «Фатальна жінка»

Ребекка Ромейн прийшла в кіно з модельного бізнесу. Популярність їй приніс фільм «Люди Ікс», а свою кращу і одночасно саму відверту роль вона зіграла в трилері Браяна Де Пальми «Фатальна жінка». Її героїня - небезпечна грабіжниця, що використовує в своїй грі папараці у виконанні Антоніо Бандераса. Спочатку той закохується в образ дівчини на фотографії, а потім і в неї саму. Далі слідують пошуки «незнайомки», залучення в небезпечну авантюру і як фінальна точка - сцена сексу, де в якості прелюдії героїня Ребекки Ромейн чуттєво виконує стриптиз.
 
#6 «Супер Майк»
 
Кадр з фільму «Супер Майк»

З чоловічим стриптизом в кіно історично не склалося. Звичайно, герої-стриптизери у фільмах зустрічалися не раз - досить згадати одну тільки історію з «Чоловічого стриптизу». Але найчастіше все це подавалося або в комедійному ключі, або було крихітним епізодом, який немов випадково потрапляв у кадр. «Супер Майк!» У цьому сенсі став першим фільмом, де чоловічий стриптиз показувався в такому ж ракурсі, як і жіночий: не просто як пустощі, а як щось природне і серйозне. У картині вистачало відвертих танців, ми ж виділяємо номери у виконанні Меттью МакКонахі і Ченнінга Татума.
 
#7 «Люсія і секс»
 
Кадр з фільму «Люсія і секс»

Фільм Хуліо Медема - це красива еротична мелодрама про любов і хитаючий кордон між реальністю та вигадкою. Глядачеві ця стрічка запам'яталася великою кількістю сексуальних сцен, прекрасної природи, чуттєвості, властивої іспанському кіно і спокусливою Паз Вегою, що нагадує юну Пенелопу Круз. Більше того, Медем примудрився вставити у фільм і жіночий, і чоловічий стриптиз, показавши їх підряд в одному епізоді. Так, героїня Паз Веги обіцяє станцювати для свого коханого з умовою, що потім той зробить те ж для неї. Вони виявляються в квартирі і дівчина починає роздягатися, підспівуючи грає пісні. Це виглядає одночасно завзято і еротично, а з одягу в кінці на ній залишаються тільки чоботи. Коли ж приходить черга чоловіка - то, як би він не старався, від еротичності тут вже не залишається і сліду. Загалом, відмінна метафора для всієї історії стриптизу в кіно.
 
Джерело: okino.ua
Переклад: kinobox.in.ua
#####