16
ЛИП
2015

Disney задумала ігровий приквел «Аладдіна»

Disney зніме приквел «Аладдіна»

Студія Disney готує повернення у світ Аладдіна. Компанія запускає в розробку приквел свого мультфільму 1992 року, плануючи зняти ігрову картину з робочою назвою «Джини».
 
Кадр з мультфільму «Аладдін»

До сценарію майбутнього комедійного пригодницького проекту руку доклали Деміен Шеннон і Марк Свіфт. Дует авторів починав з хоррорів «Фредді проти Джейсона» і «П'ятниця, 13-те», але пізніше переключився на більш легкий жанр, написавши текст для стрічки «Який щасливий день» з Пітером Дінклейджем.

Їх «Джини» будуть присвячені тому, як став другом вуличного злодія ексцентричний синьошкірий дух, який в оригінальній анімаційній картині був озвучений Робіном Вільямсом, виявився поневоленим мідною лампою.

 
Кадр з мультфільму «Аладдін»

Хоча приквел знаходиться на ранній стадії розвитку, в планах у компанії наступний за ним ігровий фільм про Аладдіна. Продюсує проект Тріп Вінсон («Розлом Сан-Андреас»), якому Disney довірила стрічку про Прекрасного принца.

Студія продовжує копирсатися у своїй анімаційній бібліотеці, надихаючись старими мультиплікаційними хітами на створення нових художніх картин. Після «Аліси в країні чудес», «Чаклунки» і «Попелюшки» «Мишачий дім» готує вихід «Книги джунглів» і «Красуні і чудовиська». У виробництві знаходяться також свіжі версії «Піноккіо», «Мулан» і «Дамбо».

 
Кадр з мультфільму «Аладдін»

Відзначимо, «Аладдін» 1992 зібрав в світовому прокаті понад 500 мільйонів доларів при 28-мільйонному бюджеті і отримав два «Оскари» у музичних категоріях.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####