21
ЛИП
2015

«Апокаліпсис» та костюми: Мутанти знову стали яскравими

Молоді Люди Ікс приміряють класичні костюми з коміксів

Пам'ятаєте жарт в перших «Людях Ікс» Браяна Сінгера? Циклоп запитує Росомаху: «А що б ти хотів носити? Жовтий спандекс?» Протягом трьох фільмів мутанти носили обрану дизайнерами темну уніформу, але після «Першого класу» знову повертаються до класичних костюмів з коміксів.
 
«Люди Ікс» 2000 року: похмуріше і реалістичніше

Реакція інтернету на перші фотографії з фільму «Люди Ікс: Апокаліпсис» виявилася вельми цікавою. І вся справа не в фіолетовому волоссі Олівії Манн і не у фіолетовому обличчі Оскара Айзека, а в тому, що ці персонажі з'являються на екрані в костюмах, які максимально близькі до своїх оригіналів зі сторінок коміксів.
 
«Люди Ікс: Апокаліпсис» - повернення фіолетового

Зазвичай кінематограф гидливо відвертався від яскравих прикидів героїв коміксів, і намагався приглушити фарби - зрештою, всі тут серйозні люди, давайте носити чорне. Навіть у фільмах Marvel костюми Капітана Америка і Соколиного Ока зазнали змін. Звичайно, комікси теж не стоять на місці і намагаються переодягати своїх героїв, але в кіно цей процес був досить однозначний. Іншими словами: ніякого жовтого спандекса.
 
Браян Сінгер на зйомках

У героїв коміксів DC Супермена і Бетмена образи культові, тому чекати, що Кларк Кент полетить на чергову місію в джинсах, не варто було (хоча в коміксах такий образ теж є). Буква S на грудях Супермена також ніколи не зміниться, незважаючи на те, що за версією Зака ​​Снайдера це взагалі не буква, а символ, що позначає надію. Точно так же Бетмен навряд чи перетвориться на Яскравого Лицаря Готема. Однак лиходії Готема в останніх своїх кіноверсіях носили більш приземлені і реалістичні костюми.
 
Супермен в коміксах може дозволити собі джинси

Дивлячись на кадри з «Апокаліпсису» і «Дедпула», створюється враження, що студія Fox махнула рукою на необхідність підтримувати похмурий реалізм в костюмах персонажів, і змирилася з яскравими квітами. Раян Рейнольдс неодноразово зазначав, що костюм Дедпула є найближчим за духом до оригіналу коміксу. Хто б міг подумати ще три роки тому, що його колеги по всесвіту Marvel, мутанти Люди Ікс, теж одного разу перевдягнуться в щось більш мазке?
 
Кадр з фільму «Дедпул»

Як вважає The Hollywood Reporter, студії зрозуміли, що глядачі вже подолали головну перешкоду, пов'язану з адаптаціями супергеройства: у людей можуть бути надздібності, і вони можуть застосовувати їх для боротьби з іншими власниками надздібностей. Ледве віра в передбачувані обставини зміцнилася в громадській підсвідомості, з'явилося місце для нових елементів. Наприклад, костюмів.
 

Зрозуміло, «Люди Ікс: Апокаліпсис» не першими показують яскраву зовнішність супергероїв. «Люди Ікс: Перший клас» повернув жовтий спандекс, а «Залізна людина» ніколи не соромився червоних обладунків Тоні Старка. Як публіка прийме Псайлок і Апокаліпсиса з нового фільму Браяна Сінгера, ми дізнаємося 26 травня 2016, коли картина вийде на екрани.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####