22
ЛИП
2015

У екранізації «Майнкрафт» з'явився режисер

Фільм за Minecraft зніме творець серіалу
«У Філадельфії завжди сонячно»

Творець серіалу «У Філадельфії завжди сонячно» Роб МакЕлхенні отримав режисерський пост фільму за мотивами гри «Майнкрафт», який розробляє студія Warner.
 
На фото: Роб МакЕлхенні

Minecraft - комп'ютерна інді-гра в жанрі пісочниці з елементами симулятора виживання і відкритим світом, розроблена шведським програмістом Маркусом Перссоном і випускається заснованою Перссоном компанією Mojang. У 2014 році компанія Mojang і права на Minecraft були придбані американською компанією Microsoft за 2,5 мільярда доларів.

 
Кадр з гри Minecraft

Minecraft надає в розпорядження гравця в тривимірний процедурно генерующий світ, що повністю складається з кубічних блоків, і дає можливість вільно перебудовувати його, створюючи з блоків складні споруди - ця особливість гри робить Minecraft схожою з конструктором LEGO. Гра не ставить перед гравцем якихось однозначних цілей, але пропонує йому безліч можливостей і занять: гравець може обстежити світ, створювати різноманітні споруди і предмети, битися з різними супротивниками.
 
Кадр з гри Minecraft

Minecraft є однією з найуспішніших комп'ютерних ігор в історії: на осінь 2014 її продаж на всіх платформах перевищили 60 мільйонів копій, а кількість зареєстрованих гравців в грі перевищило 100 мільйонів.
 
Кадр з серіалу «У Філадельфії завжди сонячно»

10 років тому Роб МакЕлхенні - актор, якому ніяк не щастило з ролями, разом з Ґленном Гувертоном і Чарлі Деєм зняв пілот ситкому «У Філадельфії завжди сонячно». У спробі продати серіал, хлопці оббивали пороги різних каналів, але погодився тільки FX. З тих пір «Філадельфія» стала культовим серіалом, до акторського складу приєднався Денні ДеВіто, а кількість сезонів вже налічує добрий десяток.
 
«У Філадельфії завжди сонячно»

У 2014 році МакЕлхенні представив студії Legendary Pictures двадцятихвилинний пітчинг проекту Figment, який повинен був стати його сценарним і режисерським дебютом в студійному кіно. Це пригодницька сімейна стрічка про хлопчика з буйною фантазією, чия сім'я опиняється в небезпеці, коли збуваються найбільші страхи героя.

У жовтні минулого року Warner вела переговори про постановку «Майнкрафта» з режисером Шоном Леві, проте вони не увінчалися успіхом.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####