29
ЛИП
2015

«Носферату» Фрідріха Мурнау отримає сучасний ремейк

У класичного фільму жахів «Носферату» буде ремейк
 
Компанія Studio 8 запускає у виробництво ремейк класичного фільму жахів «Носферату». Постановкою картини займеться Роберт Еггерс, звернувший на себе увагу Голлівуду після хоррора «Відьма», відзначеного призом за режисуру на останньому фестивалі «Санденс».
 
«Носферату: Симфонія жаху», 1922 року

Нова версія буде заснована на німий стрічці 1922 року, знятої Фрідріхом Мурнау, яка є неофіційною екранізацією роману «Дракула» Брема Стокера. Вдова письменника в судовому порядку домагалася заборони на проект. В результаті копії картини були знищені, але збереглися в деяких країнах плівки, які врятували «Носферату» від забуття.
 
«Носферату: Симфонія жаху», 1922 року

Фільм розповідав про вампіра Орлока, трансильванського графа, що зазначає тягу до привабливої ​​дружини агента з нерухомості, який продав йому будинок у Німеччині. У 1978 році Вернер Херцог зняв ремейк цієї історії, головні ролі в якому зіграли Клаус Кінскі та Ізабель Аджані.
 
«Носферату», 1978 року

Сучасну адаптацію продюсирують Джей Ван Хой і Ларс Кнудсен, відповідальні за «Початківців», що принесли «Оскар» Крістоферу Пламмеру. Сценарій напише сам Еггерс, якого Studio 8 ангажувала для іншого свого проекту, The Knight, із середньовічним антуражем.
 
На фото: Роберт Еггерс

«Носферату» студії посватав Джон Сілк («Мисливці на гангстерів»), після чого компанія витратила кілька місяців на придбання прав на проект.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####