10
СЕР
2015

Найбільш високооплачуваний актор - Роберт Дауні-мол.

Роберт Дауні-мол. знову випередив всіх акторів
за доходами

Третій рік поспіль великі заробітки Роберта Дауні-мол. дозволяють йому залишатися на верхній сходинці рейтингу найбільш високооплачуваних акторів. З червня 2014-го по червень 2015-го зірка «Залізної людини» і «Месників» поклала на свій рахунок близько 80 мільйонів доларів.
 
Роберт Дауні-мол. - номер перший

Хоча і раніше видання розглядало в американських фільмах зарубіжних артистів, таких як австралієць Х'ю Джекман, британець Деніел Крейг і ірландець Ліам Нісон, аналітики вперше звернули свої погляди на зірок, які працюють виключно на міжнародному ринку. В результаті нинішній топ поповнився дюжиною новачків.

Самий стрімкий зліт продемонстрував Джекі Чан. За рік він, зігравши в успішному китайському блокбастері «Меч дракона», отримав 50 мільйонів доларів - значна сума, якій все одно далеко до досягнень американського колеги гонконгського актора.
 
На фото: Джекі Чан

Третє місце з 47 мільйонами окупував Він Дізель, в 2015-му знявся в сьомій частині франшизи «Форсаж», що зібрала на сьогоднішній день понад 1,5 мільярда по всьому світу.
 
На фото: Він Дізель

Зірка високошвидкісного бойовика відтіснила на четверту сходинку Бредлі Купера, минулого року входив до трійки лідерів рейтингу, а цього разу заробив 41,5 мільйони за розрахунковий період.

 
На фото: Бредлі Купер

Слідом за ним йдуть Адам Сендлер (41 млн), чий дохід забезпечив контракт на чотири фільми для Netflix, і Том Круз (40 млн), який ще візьме своє завдяки новій «Місії».

 
На фото: Адам Сендлер

З сьомої по дев'яту рядки списку окопалися герої Боллівуду Амітабх Баччан (33,5 млн), Салман Кхан (33,5 млн) і Акшай Кумар (32,5 млн), що дебютували в топі. До них підтягується Марк Волберґ з 32 мільйонами доларів доходу.

 
На фото: Амітабх Баччан

Другу десятку відкриває Дуейн Джонсон (31,5 млн), після чого в рейтингу фігурують Джонні Депп (30 млн), Леонардо ДіКапріо (29 млн, 13-а позиція проти 4-ї торік), Ченнінг Татум (29 млн), Кріс Хемсворт (27 млн; актор скотився з п'ятого місця на п'ятнадцяте), Деніел Крейг (27 млн), Меттью МакКонехі (26,5 млн), ще один індієць Шах Рукх Кхан (26 млн), Вілл Сміт (26 млн; падіння з дев'ятої стрічки на вісімнадцяту) і Метт Деймон (25 млн).

 
На фото: Дуейн Джонсон

У лонг-лист потрапили 34 артиста з семи країн. Всі разом вони заробили за рік 941 млн доларів без урахування податків. Ці дані автори Forbes розраховували на основі цифр з відкритих джерел, а також виходили з бесід з агентами, менеджерами і юристами самих зірок.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####