11
СЕР
2015

Перестрілка в штаті Тенесса: Троє постраждалих

Стрілянина в Теннессі:
Постраждали три глядача «Шаленого Макса»

Через два тижні після трагедії в кінотеатрі Лафайєтта, коли в результаті перестрілки загинули двоє глядачів, 29-річний чоловік скоїв напад на відвідувачів сеансу «Шаленого Макса» в передмісті Нешвілла, штат Теннессі. Троє постраждали, підозрюваний убитий на місці.
 
Кінотеатр Carmike Hickory 8 в Нешвіллі після події

За даними поліцейського управління, чоловік озброєний сокирою і пістолетом, закривший обличчя хірургічною маскою, увійшов до зали комплексу Carmike Hickory 8 і розпорошив у приміщенні перцевий аерозоль, однак, зіткнувшись з швидко прибувшою на місце командою оперативників, був змушений ретируватися. Зловмисник загинув під час перестрілки зі спецназом. При ньому було виявлено два рюкзака, усередині яких знаходилися підроблені вибухові пристрої.
 
Один з очевидців події дає інтерв'ю пресі

Троє глядачів кінотеатру постраждали через розпорошений аерозоль, один з них отримав колоту рану від сокири злочинця. Від госпіталізації відвідувачі відмовилися.
 
Сокира, якою озброївся злочинець / Фото з твіттера поліції штату

Цього ж дня поліція встановила особу нападника. Ним виявився якийсь Девід Монтано, який чотири рази проходив лікування в психіатричному відділенні, а в 2004-му затриманий за напад і опір при арешті.
 
Місце трагедії в місті Лафайєтт

Перестрілка в Теннессі сталася на тлі невщухаючих дискусій, пов'язаних з липневою трагедією в Луїзіані. Те, що сталося під час показу «Дівчина без комплексів» підштовхнуло актрису Емі Шумер виступити на початку цього тижня із заявою щодо посилення законів про носіння зброї. Раніше минулого місяця суд присяжних визнав винним Джеймса Холмса, який вбив 12 осіб і поранив 70 на сеансі кінокоміксу «Темний лицар: Відродження легенди» в 2012 році. Злочинцеві загрожує вища міра покарання.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####