11
СЕР
2015

Зйомки «Прометея 2» стартують в січні 2016-го

«Прометей 2» готується до зйомок

Протягом трьох років, що минули після виходу «Прометея», Рідлі Скотт регулярно повертався до розмов про плани на сиквел фантастичної картини, однак робота над продовженням постійно відкладалася. Схоже, тепер режисер все-таки готовий повернутися до проекту.
 
Рідлі Скотт і Нумі Рапас на зйомках «Прометея»

Про такі терміни постановник заявив, спілкуючись з журналістами Total Film. У будь-якому випадку, коли б кінематографіст не приступив до основного виробничого процесу, очевидно, що фільм не опиниться на великих екранах 4 березня 2016-го, як спочатку розраховувала студія Fox.
 
Кадр з фільму «Прометей»

Про те, якою буде майбутня стрічка, відомо мало. У вересні 2014-го Скотт запевняв, що в сиквелі «Прометея» не буде ніяких ксеноморфів. «З твариною покінчено, - зізнався режисер. - Мені дуже пощастило познайомитися з Гігером багато років тому. Пам'ятається, тоді я особисто продавлював дизайн тварини, коли інші вважали його соромницьким. Але після чотирьох фільмів вона вже злегка намилила очей. Пора придумати щось цікавіше. І, здається, ми знайшли наступний крок. Думаю, з інженерами у нас є пристойний старт».
 
Кадр з фільму «Прометей»

Сценарій продовження написали Майкл Грін («Зелений ліхтар») і Джек Паглен («Перевага»). Майкл Фассбендер і Нумі Рапас повернуться до своїх колишніх ролей.
 
Кадр з фільму «Прометей»

Відновлення роботи над «Прометеєм 2» народжує питання про те, як це позначиться на підготовлюваному «Чужому» Ніла Бломкампа. Неясно, чи збирається Fox розвивати сій фантастичний всесвіт у ряд нових фільмів.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####