17
СЕР
2015

«Зоряні війни»: Епізод з Ганнібалом і Коліном Треворроу

Мадс Міккельсен та Колін Треввороу у всесвіті «Зоряних воєн»

В Анахаймі пройшов конвент D23, присвячений всьому, що пов'язано зі студією Disney (а з нею, як ми пам'ятаємо, тепер пов'язана солідна частка розважального світу). Свої проекти представили анімаційні підрозділи, студія Marvel і Lucasfilm, яка з недавнього часу входить до конгломерату.
 
На фото: Мадс Міккельсен

Свою назву конвент бере від 1923 року. Саме тоді Волт Дісней відправився до Голлівуду, де почав будівництво своєї майбутньої імперії. Але зараз ми хочемо поговорити про іншу імперію і про те, що з нею пов'язано, а саме про «Зоряні війни».

Мадс Міккельсен і Алан Т'юдік отримали ролі в спін-оффі під кодовою назвою «Ізгой». Кого саме вони зіграють, поки не повідомляється, але відомо, що Т'юдіку належить попрацювати в костюмі для захоплення рухів, тобто його персонаж буде повністю комп'ютерним. Міккельсену пророкують роль якого-небудь імперського офіцера. Сперечатися не будемо. Дивіться самі, як відмінно вписується актор в імператорський трон.

 

Дія картини «Ізгой», яку ставить Гарет Едвардс, розвивається перед подіями фільму «Зоряні війни: Епізод IV. Нова надія». Вона буде не зовсім схожа на звичні стрічки саги, але в ній з'являться знайомі елементи всесвіту франшизи. «Ізгой» досліджує нову територію, розповідаючи історію з точки зору повстанців, які планують операцію з викрадення планів «Зірки смерті». Ідею фільму запропонував супервайзер спецефектів компанії Industrial Light & Magic Джон Нолл, що працює з «Війнами» з середини 1990-х.
 
На фото: Алан Т'юдік

Спін-оффи, які раніше іменувалися антологіями, тепер слід називати A Star Wars Story, тобто історіями про Зоряні війни. У результаті «Ізгой» в англомовному прокаті іменується Rogue One: A Star Wars Story.

Головну роль в «Ізгої» виконає номінантка на «Оскар» Фелісіті Джонс, а в її компанії виявляться Різ Ахмед, Дієго Луна, Бен Мендельсон, китайський актор і режисер Цзян Вень (його новий фільм «Віднесені кулями» показували на Берлінале цього року) , Форест Вітакер і Донні Ен, чутки про притягнення якого до проекту підтвердилися. Ось і перший знімок акторського складу.

 

У Діснейлендах Анахайма і Орландо з'являться тематичні парки, присвячені «Зоряним війнам». Під кожен з них виділено по 14 акрів землі (5,6 гектара), що зробить їх одним з найбільших розширень парків конгломерату. Крім усього іншого, обіцяють два знакових атракціона - битву між Опором та Першим орденом (її покажуть у «Пробудження сили») і керування «Тисячолітнім соколом». Зрозуміло, буде і Кантіна.

Відзначимо, що Disney працює і над іншими тематичними парками. Серед них «Залізна людина» для Діснейленду в Гонконзі, «Історія іграшок» в Disney's Hollywood Studios і «Пандора: Світ "Аватара"» в Disney's Animal Kingdom.

Концепт-арт парків виглядає ось так.


«Зоряні війни»
 
 
 

«Історія іграшок»
 

«Залізна людина»
 

«Пандора: Світ "Аватара"»
 

Став відомий режисер фінальної частини третьої трилогії «Зоряних воєн». Дев'ятий епізод зніме Колін Треворроу, відповідальний за фантастичну мелодраму «Безпека не гарантується» і мегаблокбастер «Світ Юрського періоду». Президент Lucasfilm Кетлін Кеннеді каже, що Колін був зацікавлений у роботі зі студією з часів «Безпеки»: «Сила цього фільму і неймовірний успіх "Світу Юрського періоду" багато говорять про таланти цього кінематографіста. Ми дуже раді вітати Коліна в нашій родині!»

Треворроу відповідає взаємністю: «Це не робота і не призначення. Це посиденьки біля багаття в компанії видатних сценаристів, режисерів, акторів, художників та інших майстрів. Нам випала можливість розповісти нові історії молодому поколінню, бо воно заслуговує того, що було у нас - міфології, яку можна було назвати своєю».

 
Кріс Претт і Колін Треворроу на зйомках фільму «Світ Юрського періоду»

На сьогоднішній день графік виходу фільмів франшизи виглядає так:
  1. «Зоряні війни: Пробудження сили» - 18 грудня 2015;
  2. «Зоряні війни: Ізгой» - 16 грудень 2016 року;
  3. «Зоряні війни: Епізод VIII» - 26 травня 2017;
  4. Безіменний фільм про Хана Соло - 25 травня 2018;
  5. «Зоряні війни: Епізод IX» - 2019 рік.
Стрічка Джей Джей Абрамса, що виходить під кінець цього року, не залишилася без уваги на D23. Крім режисера були присутні актори Дейзі Рідлі, Джон Боєга, Оскар Айзек і Лупіта Ніонго. Вперше «Пробудження сили» представив сам Хан Соло - Гаррісон Форд, якого зал зустрічав шквалом оплесків.
 
Джей Джей Абрамс на зйомках шостого епізоду

На жаль, нових відеоматеріалів по сьомому епізоду глядачі не побачили, зате з'явився перший постер фільму, який намалював Дрю Струзан - художник, який відповідає за одні з найбільш знакових афіш в історії кіно (від «Нової надії» і «Індіани Джонса» до трилогії «Назад в майбутнє
»).
 

Хронометраж фільму складе приблизно 124 хвилини - стільки, за словами Абрамса, триває існуюча на сьогоднішній день монтажна збірка картини. За тривалістю «Пробудження сили» виявиться рівним п'ятому епізоду «Імперія завдає удару у відповідь».

Крім того відомо, що Гаррісон Форд отримав травму (зломавши ногу) безпосередньо на зйомках фільму «Зоряні війни: Пробудження сили»; Хан Соло, у своєму спін-оффі, буде трохи молодший 20 років; фільм про Боба Фетта тепер не має точної дати прем'єри, але, швидше за все, він з'явиться не раніше 2020 року.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####