20
СЕР
2015

«Прометей 2» затримає виробництво «Чужого 5»

«Чужий» Ніла Бломкампа буде зніматися після «Прометея 2»

На початку серпня Рідлі Скотт заявив про свої плани знімати сиквел «Прометея» у січні 2016- го, що викликало питання про долю «Чужого 5». За словами інсайдерів, зачинатель франшизи наполягає на зміні термінів виробництва стрічки, розробкою якої володіє Ніл Бломкамп.
 
На фото: Рідлі Скотт

Джерела ресурсу Bloody Disgusting стверджують, що режисер «Району № 9» зараз продовжує посилено займатися сценарієм майбутнього проекту (до цього у нього були лише начерки) і полірує сюжет. Але творець оригінальної картини 1979 року народження, котрий значиться продюсером п'ятого фільму, просить студію Fox відкласти зйомки нового «Чужого» і випустити в прокат спочатку другий «Прометей».

 
На фото: Ніл Бломкамп

Бажання Скотта можна зрозуміти: він причетний до продакшну обох стрічок і хоче встигнути скрізь. Хоча його вимога до компанії означає, що на великих екранах ксеноморфи Бломкампа виявляться тільки в 2018-му, тоді як зйомки проекту пройдуть в 2017-му. У той же рік, ймовірно, вийде картина з Нумі Рапас і Майклом Фассбендером.

 
«Прометей» проситься вперед «Чужого 5»

З іншого боку, затримка виробництва «Чужого 5» надасть більше часу на шліфування сценарію і дозволить пристосуватися до графіку Сігурні Вівер, який може вельми ущільнитися за рахунок «Аватарів».
 
Чи будуть враховуватися події «Чужого 4» у продовженні?

Деталі підготовлюваного Бломкампом продовження поки не повідомляються, але деякий час тому Майкл Бін, який знімався в другій стрічці франшизи, зізнався, що зустрічався з постановником, і, хоча він ще не познайомився з текстом, йому було запропоновано повернутися до ролі капрала Хікса. Актор також заявив, що дія п'ятої частини ігнорує події третьої і четвертої. На думку інсайдерів, рано робити подібні висновки.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####